Τροχοί & TIR

Σε αμερικάνικα χέρια η Alexander Dennis

Η Alexander Dennis Limited (ADL), η μεγαλύτερη βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία λεωφορείων και πούλμαν, θα αποτελέσει μέλος του βορειοαμερικάνικου ομίλου NFI Group Inc. (NFI), ο οποίος έχει υπό την
Παρασκευή 19/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Alexander Dennis Limited (ADL), η μεγαλύτερη βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία λεωφορείων και πούλμαν, θα αποτελέσει μέλος του βορειοαμερικάνικου ομίλου NFI Group Inc. (NFI), ο οποίος έχει υπό την κατοχή του τις μάρκες New Flyer, ARBOC, MCI και NFI Parts.

Το αντίτιμο της συναλλαγής είχε ύψος σχεδόν 360 εκ. ευρώ και μέσω αυτής ο όμιλος θα έχει ηγετική παρουσία στις αγορές του Ην. Βασιλείου, της Β. Αμερικής και του Χονγκ Κονγκ, αλλά και μία διαρκώς ενισχυόμενη θέση στις περιοχές της Ασίας - Ειρηνικού, της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ADL μετρά ήδη πάνω από 100 χρόνια ζωής και πως κατασκευάζει σήμερα μονά και διώροφα λεωφορεία, αλλά και τα πούλμαν Plaxton. Εδρεύει στη Σκωτία και απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζόμενους, έχοντας στους δρόμους περισσότερα από 31.000 οχήματα με τα σήματά της. Η εταιρεία θα διατηρήσει το εμπορικό της όνομα, όπως και την ηγετική της ομάδα, με τον Colin Robertson να παραμένει ο γενικός διευθυντής της.

PreviousNext