Τροχοί & TIR

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Supply Chain Institute

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της PLANNING, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «LOGISTICS 4.0 & Έξυπνη Διοίκηση της Εφοδι
Πέμπτη 12/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της PLANNING, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «LOGISTICS 4.0 & Έξυπνη Διοίκηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας».

Σε αυτό, θα γίνει η παρουσίαση του όρου «Logistics 4.0» και της νέας εποχής που έρχεται, των επιλογών που υπάρχουν για την τεχνολογική αναβάθμιση των αποθηκών, αλλά και των τεχνολογιών εκείνων που θα επηρεάσουν ολόκληρη την Εφοδιαστική Αλυσίδα, όπως και των πιθανών µελλοντικών τάσεων στις διανοµές (αυτόνοµα οχήµατα, crowdsourcing, κλπ.). Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν, επίσης, πώς γίνεται η μέτρηση της απόδοσης των εργαζοµένων και η εκπαίδευσή τους στις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα θα έχουν μια πρώτη γνωριµία µε τον κόσµο της 4ης Βιοµηχανικής Επανάστασης και τον τοµέα της συλλογής και ανάλυσης δεδοµένων.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Supply Chain Institute, όπως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο που αφορά όσους δραστηριοποιούνται στο e-commerce. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν το κόστος αποθέματος και το βέλτιστο τρόπο για τη διαχείρισή του, όπως και να αντιληφθούν την αξία των σωστών διαδικασιών αποθήκης και του κατάλληλου σχεδιασµού και εξοπλισµού της για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιπλέον, θα ενημερωθούν για τις απαιτήσεις των καταναλωτών για το last mile delivery και τις επιλογές που υπάρχουν για την ικανοποίησή τους. Ακόμα, θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποιο είναι (αλλά και ποιο πρέπει να είναι) το κόστος των logistics για το e-commerce.

Στις εγκαταστάσεις του Supply Chain Institute (Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, Εµπορικό Κέντρο “Αίθριο”), θα λάβει χώρα η επαγγελματική εκπαίδευση στελέχους αποθήκης, το οποίο παρέχει τις γνώσεις για πιστοποίηση στις ειδικότητες «Διευθυντής Αποθήκης» και «Εργοδηγός Αποθήκης» σύμφωνα µε το πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 (Σύστημα Πιστοποίησης Προσωπικού ως προς την επαγγελματική τους επάρκεια). Η έναρξη του προγράμματος είναι στις 3 Οκτωβρίου και η διάρκειά του ορίζεται στις 48 ώρες. Οι τρεις ενότητες του προγράμματος είναι η σύγχρονη αποθηκευτική εγκατάσταση (ΚΑΔ), η αποδοτική οργάνωση της λειτουργίας της αποθήκης και η διοίκηση ανθρώπινου δυναµικού αποθήκης -KPI’s- παραγωγικότητα. Σημειώνεται πως αφορά παραγωγικές, εµπορικές και 3PL εταιρείες που διαθέτουν και λειτουργούν ή διαχειρίζονται εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανοµής.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, τέλος, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Solutions 7 - Logistics beyond economic crisis: Το μοντέλο της επόμενης 5ετίας». Εκεί θα απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα όπως το τι αλλαγές θα υπάρξουν μεσοπρόθεσμα στα logistics και ποια είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση, αλλά και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα δεδομένα για μια σωστή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα στις αποθήκες (αυτοματισμοί, Α.Ι.) και τι θα ισχύσει στα εμπορευματικά πάρκα, αλλά και για το πώς αλλάζει το μοντέλο διανομής και οι μεταφορές και για το πώς εξελίσσεται η τηλεματική. Παράλληλα, θα συζητηθεί το τι θα ισχύσει στην πράσινη εφοδιαστική και το πώς η ολοένα αυξανόμενη τάση του e-commerce αλλάζει το παραδοσιακό μοντέλο logistics.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συµµετοχής επικοινωνήστε µε το Supply Chain Institute (τηλ.: 210 61 80 104, email: info@ scisce.eu, site: www.scisce.eu).

PreviousNext