Τροχοί & TIR

Daimler Trucks: αυτόνομα στους δρόμους των ΗΠΑ

Αυτόνομα βαρέα φορτηγά επιπέδου 4 (SAE Level 4) δοκιμάζει αυτή την περίοδο η Daimler Trucks στις ΗΠΑ, από κοινού με την εταιρεία τεχνολογίας Torc Robotics, η οποία εδώ και λίγο καιρό αποτελεί μέλος
Σάββατο 26/10/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αυτόνομα βαρέα φορτηγά επιπέδου 4 (SAE Level 4) δοκιμάζει αυτή την περίοδο η Daimler Trucks στις ΗΠΑ, από κοινού με την εταιρεία τεχνολογίας Torc Robotics, η οποία εδώ και λίγο καιρό αποτελεί μέλος του γερμανικού ομίλου, έχοντας ενσωματωθεί στο νέο οργανισμό αυτόνομης οδήγησης «Autonomous Technology Group» της Daimler Trucks.

Οι εν λόγω δοκιμές πραγματοποιούνται σε αυτοκινητόδρομους της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια, κοντά στο αρχηγείο της Torc Robotics, η οποία διαθέτει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης «Asimov». Στο εσωτερικό των αυτόνομων φορτηγών βρίσκεται τόσο ένας μηχανικός που επιβλέπει το σύστημα, όσο και ένας πεπειραμένος οδηγός ασφαλείας, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί ειδικά για το σκοπό.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του Autonomous Technology Group, η Daimler Trucks North America (DTNA) κατασκευάζει και τις απαραίτητες υποδομές για τις επιχειρησιακές δοκιμές. Αυτές περιλαμβάνουν ένα κύριο κέντρο ελέγχου και κέντρα logistics, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος διαδρομών εμπορευματικών μεταφορών υψηλής κίνησης.

PreviousNext