Τροχοί & TIR

Συνιδιοκτήτης στις μπαταρίες

Η πορτογαλική Caetano δέχθηκε πρόσφατα μια παραγγελία για 34 μονάδες του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της «e.City Gold» των 10,7 μέτρων, τα οποία από τον προσεχή Μάρτιο θα κυκλοφορούν για πρώτη φορά στ
Σάββατο 19/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η πορτογαλική Caetano δέχθηκε πρόσφατα μια παραγγελία για 34 μονάδες του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της «e.City Gold» των 10,7 μέτρων, τα οποία από τον προσεχή Μάρτιο θα κυκλοφορούν για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου.

Μέχρι εδώ η είδηση δεν αποτελεί …είδηση. Ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πως στην εν λόγω συμφωνία, η εταιρεία δημόσιων μεταφορών Abellio θα είναι η ιδιοκτήτρια των λεωφορείων και η εταιρεία ενέργειας Zenobe Energy, θα κατέχει τις μπαταρίες και τις υποδομές φόρτισής τους. Στόχος του εν λόγω μοντέλου συνιδιοκτησίας, όπως αποκαλύπτουν οι ιθύνοντες και των δύο εταιρειών, είναι να μειωθούν τα ρίσκα και τα κόστη της επένδυσης, ωθώντας περισσότερους bus operators να εμπλακούν με την ηλεκτροκίνηση, καθώς με αυτόν τον τρόπο απλουστεύεται σημαντικά το έργο τους.

Σημειώνεται πως το Caetano e.City Gold των 10,7 μέτρων (υπάρχει και σε έκδοση 12 μέτρων) είναι ένα λεωφορείο χαμηλού πατώματος που μπορεί να μεταφέρει έως και 60 επιβάτες.

PreviousNext