Τροχοί & TIR

Η BorgWarner εξαγοράζει τη Delphi

Οριστική συμφωνία υπήρξε για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Delphi Technologies από τη BorgWarner, με την αξία της συναλλαγής να αποτιμάται σε περίπου 3,3 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τους όρο
Σάββατο 07/03/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Οριστική συμφωνία υπήρξε για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Delphi Technologies από τη BorgWarner, με την αξία της συναλλαγής να αποτιμάται σε περίπου 3,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που έχουν εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, με το κλείσιμο της συναλλαγής οι σημερινοί μέτοχοι της BorgWarner αναμένεται να είναι ιδιοκτήτες περίπου του 84% της συνδυασμένης εταιρείας, ενώ οι σημερινοί μέτοχοι της Delphi Technologies αναμένεται να είναι ιδιοκτήτες περίπου του υπόλοιπου 16%.

Σημειώνεται, πως η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη θέση της BorgWarner στην ηλεκτροκίνηση, στην οποία η Delphi είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου. «Αυτή η συναλλαγή αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην ισορροπημένη στρατηγική προώθησης της BorgWarner, ενισχύοντας τη θέση μας στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και τις επιχειρήσεις μας στα επαγγελματικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως και στην aftermarket αγορά», δήλωσε ο Frédéric Lissalde, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BorgWarner. «Το χαρτοφυλάκιο της Delphi Technologies είναι συμπληρωματικό αυτού της BorgWarner και μαζί σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια πρωτοποριακή εταιρεία τεχνολογιών πρόωσης», είπε με τη σειρά του ο CEO της Delphi Technologies, Richard F. Dauch.

Στο ίδιο τεύχος #383

PreviousNext