Τροχοί & TIR

Key to Transport

Η γνωριμία μας με τον Σπύρο Σιακαμπένη κρατάει πολλά χρόνια, από το πρώτο Truck Festival των Μεγάρων, όπου έδωσε δυναμικό παρών με τις αυτοκινητοφόρες του. Η χρονιά εκείνη, το 2003, αποτελεί ορόσημο
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 09/03/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
«Key to transport» γράφει στο παρμπρίζ του Actros και εμείς θα συμπληρώσουμε ότι το κλειδί για την πετυχημένη μεταφορά είναι ένα καλοστημένο εργαλείο σαν αυτό του Σπύρου.
«Key to transport» γράφει στο παρμπρίζ του Actros και εμείς θα συμπληρώσουμε ότι το κλειδί για την πετυχημένη μεταφορά είναι ένα καλοστημένο εργαλείο σαν αυτό του Σπύρου.

Η γνωριμία μας με τον Σπύρο Σιακαμπένη κρατάει πολλά χρόνια, από το πρώτο Truck Festival των Μεγάρων, όπου έδωσε δυναμικό παρών με τις αυτοκινητοφόρες του. Η χρονιά εκείνη, το 2003, αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο του Truck tuning, καθώς άλλαξαν πολλά στο χώρο των βελτιωμένων φορτηγών, δίνοντας το έναυσμα στους αυτοκινητιστές να εκδηλώσουν με ποικίλους τρόπους το μεράκι τους για τα φορτηγά.

Στα επόμενα φεστιβάλ ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, με πολλές κατηγορίες, από την καλύτερη καμπίνα και την πιο εντυπωσιακή αερογραφία, μέχρι το πιο προσεγμένο συρόμενο.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του φορτηγού μειώθηκαν, ωστόσο, αυτό που δεν χάθηκε ποτέ είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου για το φορτηγό. Ακόμη και σήμερα που ο στόλος των ελληνικών φορτηγών είναι από τους πιο γερασμένους στην Ευρώπη, τα περισσότερα από αυτά καταφέρνουν και κρύβουν καλά την ηλικία τους.

Στα χνάρια του πατέρα του

Ο Σπύρος συνεχίζει μια παράδοση αρκετών χρόνων στο φορτηγό, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του Παύλου Σιακαμπένη, ο οποίος μπήκε στο χώρο του φορτηγού στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Από μικρή ηλικία ταξίδευε μαζί του, μαθαίνοντας τα μυστικά της δουλειάς, τα οποία εφαρμόζει μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει σκληρά, με δρομολόγια εντός και εκτός Ελλάδας, σε δύσκολες διαδρομές, γράφοντας καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα.

The best or nothing

Το καλύτερο ή τίποτα αποτελεί το αγαπημένο μότο καθώς και τη φιλοσοφία του Σπύρου για τη ζωή του. Το ίδιο ισχύει και για το εργασιακό περιβάλλον του. Ή το καλύτερο ή τίποτα, και το καλύτερο το βρήκε στο φορτηγό του, το Mercedes-Benz. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το Actros είναι το αγαπημένο μου φορτηγό, το οποίο δεν με έχει προδώσει ποτέ. Είναι αξιόπιστο και απροβλημάτιστο. Όμως και εγώ το προσέχω πολύ, κάνοντας πάντα τη σωστή συντήρησή του. Επιπλέον, έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εμφάνισή του. Έβαψα την καμπίνα στο κατάστημα Dim Team του Σταύρου Δημητρακόπουλου και στη συνέχεια ο Γιώργος Λάιτμερ ανέλαβε την αερογραφία». Για να είμαστε ειλικρινείς ο Σπύρος είναι ιδιοκτήτης της πιο εντυπωσιακής αυτοκινητοφόρας που κυκλοφορεί σήμερα στους ελληνικούς δρόμους. Διαθέτει ισχυρή παρουσία και εμφάνιση που θα τη ζήλευε ο κάθε ιδιοκτήτης φορτηγού.

Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι πολλές, αλλά αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι οι αερογραφίες της αριστερής και δεξιάς πλευράς, στις οποίες απεικονίζεται το αστέρι μέσα σε μια ζάντα. Επίσης βλέπουμε τις δαγκάνες του μοντέλου AMG. Εσωτερικά, η καμπίνα είναι αστεράτη με επενδύσεις δερματίνης μπλε και λευκού χρώματος, φτιαγμένες από τον ταπετσιέρη Ηρακλή Σιούτη.

«Key to transport» γράφει στο παρμπρίζ του Actros και εμείς θα συμπληρώσουμε ότι το κλειδί για την πετυχημένη μεταφορά είναι ένα καλοστημένο εργαλείο σαν αυτό του Σπύρου.

PreviousNext