Τροχοί & TIR

Σταθμός φόρτισης σε κοντέινερ

Ηλεκτρικά φορτηγά, βαν και λεωφορεία μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα τις μπαταρίες τους, στον σταθμό φόρτισης των 1,2 MW, η ιδιαιτερότητα του οποίου έγκειται στο γεγονός πως βρίσκεται μέσα σε ένα κο
Δευτέρα 25/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ηλεκτρικά φορτηγά, βαν και λεωφορεία μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα τις μπαταρίες τους, στον σταθμό φόρτισης των 1,2 MW, η ιδιαιτερότητα του οποίου έγκειται στο γεγονός πως βρίσκεται μέσα σε ένα κοντέινερ.

Ο εν λόγω σταθμός ονομάζεται Mega Charger X 1200 και τοποθετήθηκε σε ντεπό στην πόλη Zeist, κοντά στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Κατασκευάστηκε από την πολωνική εταιρεία Ekoenergetyka-Polska και αγοράστηκε από την ολλανδική εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Qbuzz, η οποία διαθέτει στον στόλο της 99 ηλεκτρικά λεωφορεία. Εύλογα, το κοντέινερ μπορεί να μεταφερθεί ανά πάσα στιγμή σε άλλη τοποθεσία, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της εταιρείας. Ο ίδιος σταθμός προσφέρεται για τη φόρτιση στόλων ελαφρών ή μεσαίων ηλεκτρικών φορτηγών που διανυκτερεύουν στο ίδιο ντεπό.

Σημειώνεται, πως ο σταθμός Mega Charger X 1200 αποτελεί μια συσκευή πολλαπλών εξόδων, της οποίας η ισχύς μπορεί να διαιρεθεί ανάλογα με τις ανάγκες και να διαμοιραστεί σε οχήματα που χρησιμοποιούν διάφορους τύπους βυσμάτων φόρτισης CCS Combo. Στην έκδοση των 1,2 MW που απέκτησε πρόσφατα η Qbuzz, διαθέτει είκοσι υποδοχές CCS Combo 2 ισχύος 60 kW, για τη φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών Ebusco της ολλανδικής εταιρείας.

PreviousNext