Τροχοί & TIR

Καθημερινές αστικές μεταφορές με Ford Transit

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ταπητοκαθαριστήρια Carpet Clean Τσακνάκη από τη Λάρισα, με τον ιδιόκτητο στόλο των οχημάτων της, παραλαμβάνει τα χαλιά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις και
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 01/08/2020 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Δυνατός κινητήρας, καλή ποιότητα κύλισης και ευκολία οδήγησης στην πόλη είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Transit σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του.
Δυνατός κινητήρας, καλή ποιότητα κύλισης και ευκολία οδήγησης στην πόλη είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Transit σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ταπητοκαθαριστήρια Carpet Clean Τσακνάκη από τη Λάρισα, με τον ιδιόκτητο στόλο των οχημάτων της, παραλαμβάνει τα χαλιά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις και τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της για τον καθαρισμό τους. Με δεδομένη την αύξηση του όγκου εργασίας, οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν στο στόλο τους ένα ακόμη όχημα, το Ford Transit, L3H3, το οποίο καθημερινά γράφει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα σε όλη τη Θεσσαλία για την περισυλλογή και μεταφορά χαλιών.

Ο συντάκτης μας, Παύλος Μαυρομύτης, ακολουθεί τον οδηγό του Transit, Νίκο Τσακνάκη, σε ένα τυπικό δρομολόγιό του στο κέντρο της Λάρισας και εν συνεχεία στην Ελασσόνα και καταγράφει την άποψή του για το αυτοκίνητο καθώς και σημαντικά στοιχεία για την απόδοσή του.

Μαύρη δύναμη

Ανάμεσα στα υπόλοιπα βαν της εταιρείας ξεχωρίζει η μαύρη δύναμη, όπως αποκαλεί το Transit ο Νίκος, για το οποίο μας αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας μας και σίγουρα είναι το πιο επιβλητικό. Από τα πρώτα στοιχεία που με τράβηξαν σε αυτό είναι η δυναμική και ελκυστική εμφάνισή του αλλά και τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του».

«Πιστεύω πως είναι το πιο καλοσχεδιασμένο βαν με μοντέρνα εμφάνιση. Αυτό να ξέρετε ότι με επηρέασε σημαντικά στην τελική απόφαση για την αγορά του. Μου αρέσει πολύ η μάσκα του με το χρωμιωμένο περίγραμμα και τα φώτα του».

«Το παρήγγειλα σε μαύρο χρώμα (Agate Black) το οποίο πιστεύω ότι οπτικά χαρίζει όγκο στο αυτοκίνητο, ενώ στο πίσω μέρος έχω κάνει διχρωμία με πράσινο χρώμα και το λογότυπο της εταιρείας μου».

Ποιοτικό εσωτερικό

Περνώντας στο εσωτερικό του Transit o Νίκος συνεχίζει, λέγοντάς μας: «Στην εταιρεία μας έχουμε και παλιότερα μοντέλα Transit, οπότε έχω τη δυνατότητα να συγκρίνω το εσωτερικό τους και από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα ότι το καινούργιο είναι ανώτερο ποιοτικά».

«Το ανασχεδιασμένο εσωτερικό της καμπίνας είναι πιο ευρύχωρο και με τη δυνατότητα επιλογής διθέσιου καθίσματος συνοδηγού μεταφέρω δύο άτομα από το προσωπικό, τα οποία βοηθούν στη φόρτωση των χαλιών. Το πρώτο στοιχείο που έλεγξα στο αυτοκίνητο, πριν ολοκληρώσω την αγορά του, ήταν οι αποθηκευτικοί χώροι: Είναι πολλοί και εύκολα προσβάσιμοι επάνω στο ταμπλό, στις πόρτες, όπως επίσης κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ακόμη εξοπλίζεται με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ταξίδι του οδηγού πιο ξεκούραστο, με καλής απόδοσης ηχοσύστημα, με τέσσερα ηχεία και υποδοχή usb με δυνατότητα σύνδεσης iPod».

Φορτώνοντας χαλιά

Φτάνοντας στο κέντρο της πόλης και προσεγγίζοντας το σημείο φόρτωσης ο Νίκος μας εξηγεί: «Οι περισσότερες φορτώσεις γίνονται σε στενά σημεία οπότε το σύστημα Side Park Assist με διευκολύνει ιδιαίτερα στο παρκάρισμα καθώς οι αισθητήρες εντοπίζουν την απόσταση από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή αντικείμενα και με προειδοποιούν ηχητικά.

Χωρίς αυτό θα έπρεπε κάποιο άτομο να μου κάνει κουμάντο όταν παρκάρω γιατί πρέπει να έρθω πολύ κοντά στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Επίσης έχει πολύ ελαφρύ τιμόνι, το οποίο στις μανούβρες και στο παρκάρισμα με βοηθάει σημαντικά. Όμως στο δρόμο θα ήθελα να είναι πιο βαρύ. Σχετικά με την πρόσβαση στην κλούβα αυτή είναι εύκολη και γρήγορη χάρη στο μεγάλο άνοιγμα των δύο πλαϊνών συρόμενων θυρών, καθώς και της δίφυλλης πίσω πόρτας».

PreviousNext