Τροχοί & TIR

Ετοιμάζει συνεργεία ηλεκτρικών η ΜΑΝ

Το ευρωπαϊκό δίκτυο των συνεργείων της προετοιμάζει η MAN Truck & Bus, προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να εξυπηρετούν ηλεκτρικά οχήματα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η γερμ
Παρασκευή 27/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ευρωπαϊκό δίκτυο των συνεργείων της προετοιμάζει η MAN Truck & Bus, προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να εξυπηρετούν ηλεκτρικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η γερμανική μάρκα θα έχει ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες σε 110 συνεργεία της και επιπλέον, ως τα τέλη του 2021, 60 ακόμα μονάδες θα είναι έτοιμες να δεχθούν ηλεκτρικά φορτηγά, λεωφορεία και βαν. Εύλογα, αρχικά έχουν επιλεγεί συνεργεία σε περιοχές που κυκλοφορούν πιο πολλά ηλεκτρικά οχήματα, ενώ θα δημιουργηθεί και μία ομάδα ειδικών που θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της, σχεδόν σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Σημειώνεται, πως οι προετοιμασίες που γίνονται στα υπάρχοντα συνεργεία της MAN, έχουν χωριστεί σε τρία στάδια και περιλαμβάνουν την υποστήριξη από εμπειρογνώμονες για την επισκευή συστημάτων υψηλής τάσης, τις πιστοποιήσεις των μονάδων πως είναι εξειδικευμένες στην ηλεκτροκίνηση και τη βοήθεια των συνεργείων ώστε να μπορούν να χειριστούν μπαταρίες υψηλής τάσης.

Επιπλέον, η εταιρεία θα εξοπλίσει τα συνεργεία με τα απαραίτητα εργαλεία και θα εφαρμόσει νέες διαδικασίες και πρακτικές εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιμετωπίζονται με ασφάλεια. Μάλιστα, στο κάθε συνεργείο που θα επιλέγεται, θα τοποθετούνται από τη ΜΑΝ τουλάχιστον δύο εκπαιδευμένοι ηλεκτρολόγοι στα ηλεκτρικά οχήματα.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η MAN Truck & Bus δεν προετοιμάζει για την ηλεκτροκίνηση μονάχα τα συνεργεία της, αλλά και τους πελάτες της και ειδικά τους οδηγούς, ώστε αυτοί να είναι σε θέση να χειρίζονται αποδοτικά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κάθε πελάτης της μάρκας, λαμβάνει έναν λεπτομερή οδηγό με οδηγίες, πληροφορίες και συμβουλές ασφαλείας. Επιπλέον, προσφέρεται το τεχνικό εκπαιδευτικό σεμινάριο MAN ProfiDrive, ώστε όλα τα παραπάνω να εφαρμοστούν στην πράξη.

Υπενθυμίζεται, κλείνοντας, πως η ηλεκτρική γκάμα της MAN Truck & Bus περιλαμβάνει προς το παρόν ένα βαν (eTGE), λεωφορεία (MAN Lion's City E) και ένα φορτηγό (eTGM).

PreviousNext