Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Θοδωρής Ναουνούλης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Λάρισα και τον Θοδωρή Ναουνούλη, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός σε ένα από τα φορτηγά της οικογενειακής τους επιχείρησης Ναουνούλης Χωματουργικά. Ο Θοδωρής είνα
Τετάρτη 02/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Λάρισα και τον Θοδωρή Ναουνούλη, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός σε ένα από τα φορτηγά της οικογενειακής τους επιχείρησης Ναουνούλης Χωματουργικά.

Ο Θοδωρής είναι ένας από τους νεότερους επαγγελματίες οδηγούς στη χώρα μας καθώς απέκτησε το δίπλωμα Γ κατηγορίας σε ηλικία δεκαοχτώ ετών και εδώ και δύο χρόνια οδηγεί το τετραξονικό Mercedes-Benz 3538. Η καθημερινότητά του περιστρέφεται γύρω από το αγαπημένο του φορτηγό με το οποίο μεταφέρει χώματα και αδρανή υλικά σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας. Η δύναμη και η αξιοπιστία είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά του 3538, όπως μας αναφέρει ο ίδιος, τη στιγμή που μας εξιστορεί ένα αξέχαστο περιστατικό. Τότε που χρειάστηκε η καθοριστική συμβολή του φορτηγού για να συνδράμει σε μια ειδική μεταφορά με ανεμογεννήτριες. Για μια ακόμη φορά το φορτηγό του απέδειξε ότι δεν κολλάει πουθενά!

Η εταιρεία μας με την επωνυμία Ναουνούλης Χωματουργικά είναι μία από τις παλαιότερες στο χώρο της, με εμπειρία πενήντα χρόνων. Σήμερα η επιχείρηση διοικείται από τον Γιώργο και τον Σταύρο Ναουνούλη, τους οποίους βοηθάω εγώ και ο ξάδερφός μου ο Χρήστος. Από μικρή ηλικία πήγαινα κοντά στον πατέρα μου και τον θείο μου, οι οποίοι μου δίδαξαν όλα τα μυστικά της δουλειάς. Με τόσο έμπειρους δασκάλους τα πάντα ήταν πιο εύκολα για εμένα. Ωστόσο κάθε μέρα μαθαίνω νέα πράγματα πίσω από το τιμόνι γιατί σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή. Τώρα προσπαθώ και εγώ με τη σειρά μου να μεταδώσω την αγάπη για τα φορτηγά στον ξάδελφό μου.

Διαβάστε περισσότερα για το Θοδωρή Ναουνούλη καθώς και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν σε ηλικία δεκαοχτώ ετών απέκτησα το επαγγελματικό μου δίπλωμα και ξεκίνησα μόνος μου τα δρομολόγια. Τα συναισθήματα που έζησα δεν περιγράφονται με λέξεις. Για εμένα το φορτηγό είναι μεγάλη αγάπη και το Mercedes-Benz που οδηγώ είναι το αγαπημένο μου. Στο στόλο μας έχουμε και άλλα φορτηγά Mercedes-Benz αλλά προτιμώ αυτό επειδή είναι για εμένα ένα ξεχωριστό φορτηγό. Σε αυτό έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά χιλιόμετρα. Προσπαθώ να το διατηρώ σε άριστη κατάσταση και αφιερώνω αρκετό από τον ελεύθερό μου χρόνο για να το φροντίζω.

Η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από χώματα και λάσπες, αυτό είναι το πεδίο δράσης του φορτηγού, και όπως αντιλαμβάνεστε αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ωστόσο, ένας λόγος που κρατάμε το συγκεκριμένο φορτηγό στην εταιρεία μας είναι η δύναμη που έχει, με την οποία καταφέρνει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω ότι με 33 τόνους μικτό φορτίο περνάω μέσα στον Πηνειό ποταμό σε σημεία με αρκετό νερό και το φορτηγό μου δεν κολλάει πουθενά. Σε αυτό βέβαια συντελεί το γεγονός ότι έχει μόνιμη κίνηση και ο μπροστινός τροχός. Επίσης βοηθάει ότι κομπλάρουν τα διαφορικά στους δύο τελευταίους άξονες.

Ένα περιστατικό που θυμάμαι χαρακτηριστικά συνέβη πριν από δύο χρόνια, όταν στην περιοχή μου κάποια φορτηγά μετέφεραν πυλώνες από ανεμογεννήτριες. Όμως, η κλίση της ανηφόρας ήταν μεγάλη και οι δυσκολίες της διαδρομής πολλές. Έτσι, στα δύσκολα επιστρατεύτηκε το δικό μου Mercedes-Benz που μπήκε επικεφαλής, έλκοντας τον τράκτορα και κατ' επέκταση όλο το συρμό. Το φορτηγό μου πατούσε σταθερά στο δρόμο χωρίς να «χάνουν» τα διαφορικά και τελικά η μεταφορά στέφθηκε με επιτυχία.

Ευχαριστούμε για τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνεχίζετε να μας στέλνετε. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext