Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Πιο δυνατή και περισσότερο ανταγωνιστική γίνεται πλέον η Μεταφορά, χάρη στις μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε μεταφο
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 07/02/2023 - 15:22
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Σημείωμα του Εκδότη

Πιο δυνατή και περισσότερο ανταγωνιστική γίνεται πλέον η Μεταφορά, χάρη στις μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε μεταφορικά μέσα. 

 

Δεκάδες επενδυτικά σχέδια που αφορούσαν στη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, κτηριακών ψυκτικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών, πήραν έγκριση χρηματοδότησης με την επιδότησή τους υπό μορφή ενίσχυσης να ξεπερνά το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνει στο 70% της συνολικής δαπάνης. 

Έκρηξη Επενδύσεων 

Παράλληλα, μεγάλες και γνωστές μεταφορικές επιχειρήσεις προβαίνουν στην ανανέωση του στόλου τους, τοποθετώντας παραγγελίες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα με κορυφαία ίσως αυτή των 40 Volvo από τον Μιχάλη Παπά, ενώ είχαν προηγηθεί οι αδελφοί Λιουδάκη, η Eurologic, η μεταφορική Σαράντη κ.α. με μικρότερες, αλλά ενδιαφέρουσες παραγγελίες. 

Την ίδια στιγμή, ξένα Funds, συνεχίζουν να επενδύουν στη χώρα μας στοχεύοντας τον κλάδο των Μεταφορών και των Logistics, είτε εξαγοράζοντας πλειοψηφικά πακέτα μεγάλων ελληνικών εταιρειών, είτε επενδύοντας στην αγορά γης σε επιλεγμένα στρατηγικά σημεία, κατάλληλα για την ανέγερση μεταφορικών και 3PL εταιρειών. Φυσικά όχι τυχαία. 

Διαβλέπουν την τεράστια ανάπτυξη που επέρχεται, η οποία θα κορυφωθεί με την ολοκλήρωση και τη θέση σε λειτουργία των δύο μεγάλων εμπορευματικών κέντρων στο Θριάσιο και στη Θεσσαλονίκη (Γκόνου), παράλληλα με την αναμενόμενη σημαντική άνοδο των συνδυασμένων μεταφορών λόγω των εξίσου μεγάλων επενδύσεων στο σιδηρόδρομο, αλλά και στα λιμάνια της χώρας μας, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τα διακινούμενα φορτία, τροφοδοτώντας έτσι και τα φορτηγά. 

Παρατηρώντας κανείς όλες αυτές τις θεαματικές θα λέγαμε εξελίξεις, εύκολα συμπεραίνει πως η Οδική Μεταφορά στη χώρα μας, επιτέλους αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστική κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των φορτωτών, εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι επιμένουν και ζητούν: Συνέπεια, Ασφάλεια, Ολοκληρωμένες υπηρεσίες. 

Το αδιαίρετο τρίπτυχο για την βιώσιμη ανάπτυξη κάθε Μεταφορικής εταιρείας. Χωρίς αυτό, η όποια επένδυση κινδυνεύει και μαζί της κινδυνεύει και ο επενδυτής…

 Καλό μήνα και πάντα καλοτάξιδοι 

PreviousNext