Τροχοί & TIR

Με Volvo FE Electric για δουλειά στην πόλη

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν όλο και περισσότερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Volvo Trucks η οποία ένα χρόνο π
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 12/10/2023 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media
Με Volvo FE Electric για δουλειά στην πόλη
Με Volvo FE Electric για δουλειά στην πόλη

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν όλο και περισσότερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Volvo Trucks η οποία ένα χρόνο πριν στην έκθεση ΙΑΑ 2022 στο Ανόβερο της Γερμανίας, παρουσίασε μόνο ηλεκτρικούς τράκτορες και φορτηγά. 

Η ηλεκτροκίνηση αντιμετωπίζεται ακόμη διστακτικά από τις εταιρείες και τους Έλληνες μεταφορείς, ωστόσο, πολύ σύντομα θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Η πρόταση της Volvo για αστικές μεταφορές με το ηλεκτρικό FE προσφέρει πολλαπλά οφέλη και μοναδικά πλεονεκτήματα στους αγοραστές του, όπως διαπιστώσαμε στην πρώτη οδηγική μας επαφή στους δρόμους της Αθήνας.

 Έχουμε στη διάθεσή μας ένα τριαξονικό Volvo FE Electric για συλλογή απορριμμάτων με το οποίο πιάνουμε δουλειά στο κέντρο της πόλης. Ας το γνωρίσουμε. 

 

Καμπίνες 

Το Volvo FE Electric είναι διαθέσιμο με τέσσερις διαφορετικούς τύπους καμπίνας, ανάλογα με τις ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετήσει. Πρόκειται για την καμπίνα ημέρας, την κοντή καμπίνα με κρεβάτι, την ψηλή καμπίνα με κρεβάτι και την καμπίνα χαμηλής εισόδου. Ο μπροστινός προφυλακτήρας εμπεριέχει χαλύβδινες γωνίες οι οποίες προσφέρουν εξαιρετική αντοχή σε χτυπήματα. Αποτελείται από τρία κομμάτια έτσι ώστε σε περίπτωση ζημιάς, να αντικαθίσταται εύκολα και με λιγότερο κόστος. Όλες οι καμπίνες είναι εύκολα προσβάσιμες. 

Το πρώτο σκαλοπάτι βρίσκεται κοντά στο έδαφος, και αντίστοιχα μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο σκαλοπάτι , διευκολύνοντας έτσι τον οδηγό κατά την είσοδό του στην καμπίνα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται λιγότερη καταπόνηση και βελτιωμένη παραγωγικότητα για τον οδηγό. Να τονίσουμε ότι η καμπίνα χαμηλής εισόδου του Volvo FE έχει σχεδιαστεί για συχνές εκκινήσεις και στάσεις, όπως αποκομιδή απορριμμάτων, αστικές μεταφορές και εργοταξιακή χρήση. 

Η χαμηλή είσοδος και το άνοιγμα θυρών κατά 90 μοίρες επιτρέπουν στον οδηγό να μπαινοβγαίνει στην καμπίνα με ευκολία. Το όχημα της δοκιμής εξοπλίζεται με την καμπίνα ημέρας και από τα πρώτα πλεονεκτήματα που καταγράφουμε είναι η άριστη ορατότητα χάρη στις μεγάλες επιφάνειες παραθύρων. Να αναφέρουμε επίσης ότι το βοηθητικό παράθυρο στο κάτω μέρος της πόρτας του συνοδηγού, αυξάνει περαιτέρω την ορατότητα στην περιοχή κοντά στο φορτηγό. 

Ποδηλάτες αλλά και αυτοκίνητα που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί από τον οδηγό. Η καμπίνα φιλοξενεί τρία καθίσματα, αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χώρο για τα πόδια των συνεπιβατών. 

Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή κυρίως για οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων. Η εργονομία και η πρακτικότητα στο εσωτερικό είναι συνώνυμα της καμπίνας του FE, αποτέλεσμα τεράστιας και πολύτιμης εμπειρίας των σχεδιαστών της της μάρκας. 


Μάθετε τα πάντα γύρω από το ηλεκτρικό Volvo στο τεύχος Οκτωβρίου – Βρείτε το εδώ
 

Στο ίδιο τεύχος #424

PreviousNext