Τροχοί & TIR

Νέα σειρά Setra MultiClass 500 LE

Μετά την κυκλοφορία των ComfortClass 500 και TopClass 500, η Setra παρουσίασε τα πλήρως ανανεωμένα λεωφορεία της σειράς MultiClass 500 LE για περιαστική και αστική χρήση. Η σειρά αυτή θέτει νέα πρότ
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 22/10/2023 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η σειρά MultiClass 500 LE είναι διαθέσιμη με τέσσερα  μοντέλα, το S 510 LE, το S 515 LE, το S 516 LE και το S 518 LE
Η σειρά MultiClass 500 LE είναι διαθέσιμη με τέσσερα μοντέλα, το S 510 LE, το S 515 LE, το S 516 LE και το S 518 LE

Μετά την κυκλοφορία των ComfortClass 500 και TopClass 500, η Setra παρουσίασε τα πλήρως ανανεωμένα λεωφορεία της σειράς MultiClass 500 LE για περιαστική και αστική χρήση. Η σειρά αυτή θέτει νέα πρότυπα με μοναδικό σχεδιασμό, εξαιρετική ευελιξία, μέγιστη απόδοση, υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας και πρακτικές λύσεις. 

Με το λανσάρισμα της νέας Setra MultiClass 500 LE, η γκάμα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει μια συμπαγή έκδοση και τώρα διαθέτει λεωφορεία μήκους από 10,51 έως 14,52 μέτρα. Συνολικά διατίθενται τέσσερα μοντέλα, το S 510 LE, το S 515 LE, το S 516 LE και το S 518 LE. 

Οδηγούμε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας σε μικτές διαδρομές το S 510 LE από όπου σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Δυναμικές γραμμές, ξεχωριστή σχεδίαση 

Η διαίρεση του θαλάμου επιβατών σε δύο τμήματα κάνει πιο κομψό το εξωτερικό των νέων υπεραστικών λεωφορείων. Τα δύο αυτά τμήματα δένονται μεταξύ τους με μια φαρδιά κάθετη λωρίδα. Το εξωτερικό μέρος των λεωφορείων είναι επενδυμένο με πάνελ αλουμινίου, βαμμένο στο χρώμα του οχήματος. 

Το μπροστινό μέρος της MultiClass 500 LE έχει τα νέα χαρακτηριστικά της γκάμας των λεωφορείων Setra. Το λογότυπο της μάρκας χρωμίου στηρίζεται σε ένα γυαλιστερό μαύρο μπροστινό πάνελ πλαισιωμένο σε ματ ασημί. 

Η νέα σειρά MultiClass 500 LE μπορεί να εξοπλιστεί για να καλύψει οποιεσδήποτε απαιτήσεις. Διατίθενται  πολυάριθμες παραλλαγές θυρών μαζί με διαφορετικούς χώρους οδήγησης, διάφορες επιλογές καθισμάτων  καθώς επίσης ράμπες και ανελκυστήρες για επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα
Η νέα σειρά MultiClass 500 LE μπορεί να εξοπλιστεί για να καλύψει οποιεσδήποτε απαιτήσεις. Διατίθενται πολυάριθμες παραλλαγές θυρών μαζί με διαφορετικούς χώρους οδήγησης, διάφορες επιλογές καθισμάτων καθώς επίσης ράμπες και ανελκυστήρες για επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα

Αριστερά και δεξιά, ξεχωρίζουν οι μαύροι προβολείς με λαμπτήρες full LED, οι οποίοι όπως διαπιστώσαμε κατά τη δοκιμή, παρέχουν εξαιρετικό φωτισμό το βράδυ. Τα νέα στοιχεία φωτισμού LED πάνω από τους προβολείς λειτουργούν συνδυασμένα σαν φλας, φώτα θέσης και φώτα ημέρας. 

Οι μπροστινοί γωνιακοί προφυλακτήρες μπορούν να διπλωθούν χωρίς εργαλεία, εάν απαιτηθούν επισκευές. Να αναφέρουμε επίσης ότι το δοχείο για το υγρό πλύσης παρμπρίζ βρίσκεται πλέον σε βολική θέση με εύκολη πρόσβαση. 

Όλα τα λεωφορεία έχουν τον ίδιο μπροστινό πρόβολο μήκους 2.710 χιλιοστών και πίσω 3.300 χιλιοστών. Οι πόρτες είναι επίσης τοποθετημένες πανομοιότυπα μπροστά από τον κινητήριο άξονα και 1.540 χιλιοστά από το κέντρο του άξονα. Διαφέρουν μόνο το μεταξόνιο και ο αριθμός των αξόνων.

Διαβάστε για τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς Setra MultiClass 500 LE στο τεύχος Οκτωβρίου - Βρείτε το εδώ

PreviousNext