Τροχοί & TIR

Konstantinidis family

Η γνωριμία μας με τον Κώστα Κωνσταντινίδη κρατάει δύο δεκαετίες, όταν στις αρχές του 2000 τον είχαμε γνωρίσει με το Volvo του. Από τότε μέχρι σήμερα εργάστηκε σκληρά γράφοντας εκατομμύρια χιλιόμετρα
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 24/12/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η γνωριμία μας με τον Κώστα Κωνσταντινίδη κρατάει δύο δεκαετίες, όταν στις αρχές του 2000 τον είχαμε γνωρίσει με το Volvo του. Από τότε μέχρι σήμερα εργάστηκε σκληρά γράφοντας εκατομμύρια χιλιόμετρα, έκανε αντικατάσταση του παλιού φορτηγού του, αγόρασε δεύτερο φορτηγό και πλέον συνεχίζει με Scania. 

Στο πλευρό του βρίσκεται όλη η οικογένειά του, με τον γιο του Δήμο να ακολουθεί τα χνάρια του, με ένα εντυπωσιακό R. Θα συναντήσουμε την οικογένεια Κωνσταντινίδη στην Καρδίτσα, όπου θα μας παρουσιάσουν τα «πολυβόλα» του θεσσαλικού κάμπου. Ας τα γνωρίσουμε…

Χαμόγελα από την οικογένεια Κωνσταντινίδη.
Χαμόγελα από την οικογένεια Κωνσταντινίδη.

Παράδοση στη μεταφορά 

Για τον Κώστα μπορούμε να γράψουμε σελίδες ολόκληρες, στις οποίες θα αναφερόμαστε στο χαρακτήρα του. Γνήσιος άνθρωπος, εργατικός και με βαθύ το αίσθημα της συναδελφικότητας, χαίρει το σεβασμό του κόσμου της μεταφοράς. Τις αρχές αυτές κληρονόμησε στον γιο του Δήμο και στις κόρες του Μάγδα και Ιωάννα. Τους πέρασε όμως και κάτι άλλο. Το μεράκι και την αγάπη του για το φορτηγό. Με αυτά πορεύονται και τα παιδιά του. Άλλωστε τα φορτηγά αποτελούσαν ανέκαθεν μέλος της οικογένειάς τους. Μεγάλωσαν μέσα σε αυτά και τα σέβονται πραγματικά. 

Για να είμαστε ειλικρινείς ο κάθε αυτοκινητιστής που αγαπάει το φορτηγό, κατά βάθος θέλει και το παιδί του να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα, πάρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ο Δήμος συνεχίζει με το δικό του Scania και από ότι αντιλαμβανόμαστε σύντομα στον ίδιο δρόμο θέλει να βρεθεί και η Ιωάννα. Άλλωστε αυτό είναι το όνειρό της. Να γίνει επαγγελματίας οδηγός. 

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Ο Κώστας με το γιο του Δήμο
Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Ο Κώστας με το γιο του Δήμο

Blue vs Red

Στο θέμα μας όμως που δεν είναι άλλο από τη συνάντηση των θηρίων της Καρδίτσας. Και κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα. Το μπλε ή το κόκκινο είναι το καλύτερο; Σε μια τέτοια ερώτηση, η απάντηση δεν είναι και τόσο εύκολη. Ο λόγος απλός. Πρόκειται για δύο Super Trucks στα οποία η δουλειά που έχει γίνει, είναι φανταστική. Από τη μία έχουμε την παλιά γενιά, το 164 του Κώστα το οποίο βέβαια έχει μετατραπεί σε R, και δίπλα του το R του Δήμου. 

Ο κατάλογος των βελτιώσεων και στα δύο, ιδιαίτερα βέβαια σε αυτό του Κώστα, δεν έχουν αρχή και τέλος. Έχουν φορτωθεί με όλα τα καλούδια, εσωτερικά και εξωτερικά, κάνοντας ασύγκριτη την ομορφιά τους. Μπάρες, προβολείς, λεντ τελευταίας τεχνολογίας κοσμούν τους δύο δράκους. 

Ώρα για ντουμάνια!
Ώρα για ντουμάνια!

Όμως σε αυτό του Κώστα η ντυμένη με επενδύσεις καμπίνα του, βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Σύντομα όμως έρχεται η απάντηση από τον Δήμο. Κάτι καλό έχει στα σκαριά για το R του. Στον τομέα που δεν μάθαμε ποιος υπερτερεί, είναι αυτός της ιπποδύναμης. Αμφότερα έχουν δεχθεί αρκετές μηχανικές αλλαγές με τους V8 κινητήρες τους να καλπάζουν δίχως αντίπαλο. 

Στο δια ταύτα θα κλείσουμε με ένα ρητορικό ερώτημα. Ο μαθητής, Δήμος Κωνσταντινίδης, ξεπέρασε τον πατέρα του, Κώστα.

PreviousNext