Τροχοί & TIR

Κόκκινη ναυαρχίδα

Το συρόμενο του Κώστα Ζούγρα
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 27/04/2024 - 12:01
Κοινοποίηση στα Social Media
Το συρόμενο μεταφέρει ευπαθή προϊόντα από την Ανδραβίδα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το συρόμενο μεταφέρει ευπαθή προϊόντα από την Ανδραβίδα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η κόκκινη ναυαρχίδα της Πελοποννήσου έχει σαρώσει όλα τα βραβεία στα Truck Festival της Βορείου Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. Το συρόμενο του Κώστα Ζούγρα γίνεται αντικείμενο πόθου και θαυμασμού από όπου περνάει, δίνοντας το δικό του μοναδικό στίγμα. Θα συναντήσουμε τον Κώστα στην εθνική οδό, για να ξεκινήσουμε το δρομολόγιο με τον υπέροχο αυτό συρμό.

Στην έδρα της επιχείρησης 

Με έδρα την Ανδραβίδα Ηλείας τα φορτηγά της επιχείρησης μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προς Αθήνα, Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα. Όλα τους είναι προσεγμένα με πολλές πινελιές στην εμφάνισή τους. Ωστόσο την αιχμή του δόρατος αποτελούν τα δύο συρόμενα, το κόκκινο Scania R και το μπλε R το οποίο όμως θα παρουσιάσουμε σε επόμενο τεύχος, μόλις ολοκληρωθούν οι βελτιώσεις του. 

Πολυτέλεια για την καμπίνα του R.
Πολυτέλεια για την καμπίνα του R.

Κόστος ενός Super Truck 

Πόσο κοστίζει να στήσεις ένα συρόμενο σαν αυτό της επιχείρησης Ζούγρας; Η απάντηση είναι χιλιάδες ευρώ. Το ακριβές ποσό δεν αποκαλύπτεται, αλλά το νούμερο είναι μεγάλο. Σίγουρα πενταψήφιο. Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο σκέτο σασί και επάνω σε αυτό να χτιστεί σταδιακά η ναυαρχίδα. Έχουμε και λέμε. Ψυκτικοί θάλαμοι στο τριαξονικό και στη ρυμούλκα, οι οποίοι βάφτηκαν σε κόκκινο χρώμα για να ταιριάζουν με αυτό της καμπίνας. Εν συνεχεία τοποθέτηση των υπόλοιπων αξεσουάρ τα οποία ανεβάζουν σημαντικά το κοστολόγιο. Η μπάρα, ο γείσος, οι προφυλακτήρες, τα σπόιλερ, τα προβόλια, οι μαρκίζες, η ντυμένη ταπετσαρία και οι βελτιώσεις στις εξατμίσεις κοστίζουν μεν, αλλά αναβαθμίζουν σημαντικά την εικόνα του συρόμενου. 

Ο Κώστας Ζούγρας με φόντο το Scania του.
Ο Κώστας Ζούγρας με φόντο το Scania του.

Ο Βασιλιάς μας υποδέχεται 

Όπως είπαμε στην αρχή του κειμένου τον Κώστα τον συναντήσαμε στην εθνική οδό οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη επιβιβαστήκαμε στην καμπίνα για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μαζί του. Πρόσχαρος, ευγενικός και με θετική διάθεση μας υποδέχεται στην Topline. Ευχάριστος συνομιλητής σε όλη τη διάρκεια του δρομολογίου μας αναφέρει για το ξεκίνημά του, την επιχείρησή του καθώς και τις μεταφορές. Επίσης μιλάει με λόγια αγάπης και πραγματικού πάθους για το R. Το Scania είναι κάτι σαν θρησκεία για τον ίδιο και η καρδιά του χτυπάει στους παλμούς του δράκου, αναφέρει, χαριτολογώντας ο ίδιος. 

Η καμπίνα είναι ένα αριστούργημα φτιαγμένο από ελληνικά χέρια, αυτά του Δημήτρη Μυστιλίδη. Δουλεμένο με κάθε λεπτομέρεια παίρνει δέκα με τόνο, με το αίσθημα της πολυτέλειας να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. 

Τα μακρινά δρομολόγια κυλούν πάντα πιο ευχάριστα με καλή και ποιοτική μουσική, με μια προϋπόθεση βέβαια. Ποια είναι αυτή; Να υπάρχει το ανάλογο ηχοσύστημα, όπως στο εσωτερικό του R όπου τα ηχεία και τα subwoofer βγάζουν κρυστάλλινο ήχο. 

Η επέλαση της κόκκινης Ναυαρχίδας.
Η επέλαση της κόκκινης Ναυαρχίδας.

R on the road 

Ο Κώστας βυθίζει το γκάζι στη μοκέτα και ο κινητήρας αρχίσει να βρυχάται. «Πραγματική μελωδία ο V8 ήχος ο οποίος σου ανεβάζει τη διάθεση. Ιδιαίτερα όταν κινείσαι στις ανηφόρες της Εγνατίας οδού το 620 σε προκαλεί να το φτάσεις στα όριά του. Μόλις το τουρμπινόμετρο φτάσει τα 3 bar ανοίγεις το αριστερό φλας και όποιο φορτηγό κινείται μπροστά σου το προσπερνάς με συνοπτικές διαδικασίες», εξηγεί ο Κώστας. Η επέλαση της κόκκινης ναυαρχίδας ξεκινάει…

PreviousNext