Τροχοί & TIR

Αντιπροσωπεία αυτοκινητιστών στο υπ. Ναυτιλίας

Έληξε πριν λίγο η συνάντηση αντιπροσωπείας αυτοκινητιστών με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο (φωτό), με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φορτηγά ιδια
Παρασκευή 16/09/2022 - 15:39
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: υπ. Ναυτιλίας
Φωτό: υπ. Ναυτιλίας

Έληξε πριν λίγο η συνάντηση αντιπροσωπείας αυτοκινητιστών με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο (φωτό), με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φορτηγά ιδιαίτερα στο λιμάνι της Πάτρας.

Την αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών αποτελούσαν ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, Παναγιώτης Τεγγρέλης, ο Γ.Γ., Παναγιώτης Σκληβάς, ο Γιώργος Σταματόπουλος, ταμίας του ΠΣΧΕΜ και ο Γιώργος Πασπάτης ως διεθνομεταφορέας.

Βασικά θέματα της συζήτησης η μειωμένη επιβίβαση φορτηγών στα καράβια της Αδριατικής, αλλά και ο κίνδυνος που προέρχεται από τις κινήσεις των μεταναστών στο λιμάνι που αποσκοπούν να εισέλθουν και να κρυφτούν μέσα σε κάποιο ρυμουλκούμενο.

Για το πρώτο, της επιβίβασης δηλαδή τουριστικών οχημάτων στα πλοία της Αδριατικής σε βάρος των φορτηγών διεθνών μεταφορών, ο υφυπουργός επανέλαβε τη γνωστή θέση ότι δεν μπορεί να παρέμβει σε πλοία Ιταλίας που εκτελούν διεθνείς γραμμές, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει το θέμα μέσω διαλόγου.

Για το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών στην Πάτρα, η αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών πρότεινε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής και το Λιμεναρχείο της Πάτρας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ηγουμενίτσας, δηλαδή τα φορτηγά να περνούν τον έλεγχο και να παρκάρουν εντός της Λιμενικής Ζώνης μέχρι ο οδηγός να τακτοποιήσει τα έγγραφα.

Αν μάλιστα προστεθούν και άλλες κάμερες ασφαλείας, τότε θα είναι ευκολότερος ο εντοπισμός ατόμων που προτίθενται να «τρυπώσουν» στο ρυμουλκούμενο.

Και για το θέμα αυτό, ο κ. Κατσαφάδος είπε ότι θα το εξετάσει από κοινού με τις Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να δοθεί λύση.

PreviousNext