Τροχοί & TIR

Aπαγορεύσεις στο Μπρένερο: Αγωγή Ιταλικών Ομοσπονδιών Φορτηγών κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι τρεις μεγαλύτερες Ιταλικές Ομοσπονδίες φορτηγών και Ενώσεις Μεταφορών, η ANITA, η FAI και η FEDIT, ανέθεσαν σε μεγάλο διεθνές δικηγορικό γραφείο να προβεί σε αγωγή κατά της Επιτροπής Μεταφορών τη
Πέμπτη 28/10/2021 - 21:44
Κοινοποίηση στα Social Media
brenero trucks

Οι τρεις μεγαλύτερες Ιταλικές Ομοσπονδίες φορτηγών και Ενώσεις Μεταφορών, η ANITA, η FAI και η FEDIT, ανέθεσαν σε μεγάλο διεθνές δικηγορικό γραφείο να προβεί σε αγωγή κατά της Επιτροπής Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή αποφεύγει να αναλάβει δράση και να πάρει μέτρα κατά της Αυστρίας για τις απαγορεύσεις σε βάρος της κυκλοφορίας των φορτηγών που επιβάλλει στον αυτοκινητόδρομο Ε45 στο πέρασμα του Brenner.

Οι Ιταλικές Ομοσπονδίες αναφέρουν ότι αυτές οι απαγορεύσεις είναι δυσανάλογα αυστηρές σε σχέση με τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την προστασία του Περιβάλλοντος και των κατοίκων και ισοδυναμούν με αποκλεισμό των φορτηγών και παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας των αγαθών εντός της ΕΕ.

Αυτό μάλιστα, αναφέρεται και ως συμπέρασμα μελέτης του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Την εν λόγω μελέτη είχαν ζητήσει από το Επιμελητήριο οι παραπάνω Ομοσπονδίες θεωρώντας ότι η παρεμπόδιση των φορτηγών παρεμποδίζει ταυτόχρονα και τη διακίνηση των εμπορευμάτων από και προς την Ιταλία. Νωρίτερα, τον περασμένο Μάρτιο, Μεταφορικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις 11 χωρών είχαν συνυπογράψει κοινή επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της ΕΕ Ursula Von der Leyen, καλώντας την να αναλάβει δράση για την άρση των κυκλοφοριακών απαγορεύσεων στο Τιρόλο της Αυστρίας.

Έχει μάλιστα σημασία να αναφέρουμε τις χώρες αυτές που είναι η Αυστρία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Δανία, η Γαλλία, η Πολωνία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Όχι η Ελλάδα και είναι λυπηρό, οι Σκανδιναβικές χώρες να υποστηρίζουν αυτό το αίτημα και όχι η χώρα μας, όταν είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φορτηγά μας ακολουθούν τη διάβαση του Μπρένερο για να κατευθυνθούν προς Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.λ.π.

Σε κάθε περίπτωση, ας ελπίσουμε πως αυτή η πίεση που ασκείται με όλα τα μέσα περιλαμβανομένων και των ένδικων, θα έχει θετική έκβαση.

PreviousNext