Τροχοί & TIR

Απαιτητική μεταφορά πλοίων στην Τουρκία

Δύο επιβατικά πλοία βάρους 6.200 τόνων έκαστο, μετακίνησε πρόσφατα η τούρκικη μεταφορική εταιρεία Hareket, στο ναυπηγείο Tersan που βρίσκεται στη Γιάλοβα, τον λιμένα της νότιας ακτής της εισόδου του
Πέμπτη 28/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο επιβατικά πλοία βάρους 6.200 τόνων έκαστο, μετακίνησε πρόσφατα η τούρκικη μεταφορική εταιρεία Hareket, στο ναυπηγείο Tersan που βρίσκεται στη Γιάλοβα, τον λιμένα της νότιας ακτής της εισόδου του κόλπου της Νικομήδειας.

Μπορεί η απόσταση μέχρι την πλωτή αποβάθρα να ήταν μόλις 250 μέτρα, ωστόσο το βάρος και οι διαστάσεις του μεταφερόμενου φορτίου ήταν τέτοια, που απαιτήθηκε ειδικός εξοπλισμός και ιδιαίτεροι χειρισμοί. Αναλυτικότερα, τα δύο πλοία έχουν μήκος 124 μέτρων, πλάτος 22 μέτρων και ύψος 35 μέτρων. Είναι υπερσύγχρονης τεχνολογίας σκάφη που λειτουργούν με LNG και ανήκουν στη ναυτιλιακή εταιρεία Havila Kystruten από τη Νορβηγία, η οποία θα τα χρησιμοποιήσει στην ακτοπλοϊκή γραμμή Μπέργκεν – Κίρκενες.

Σημειώνεται πως για την εν λόγω μεταφορά, η οποία αποτελεί ρεκόρ για την Hareket- χρησιμοποιήθηκαν 200 πλατφόρμες βαρέως τύπου που έφεραν συνολικά 1.600 τροχούς. Ανάμεσά τους ήταν 56 μονάδες του Goldhofer PST/SL-E με υδροστατική κίνηση και ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης, όπως και 36 συμβατικές heavy-duty πλατφόρμες THP/SL της Goldhofer.

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως η όλη επιχείρηση περιελάμβανε επίσης τη μετακίνηση των πλοίων στο πλάι κατά περισσότερο από 2 μέτρα, ώστε να ευθυγραμμιστούν σωστά με την πλωτή αποβάθρα. Συνολικά χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να τοποθετηθούν τα δύο πλοία στην αποβάθρα, έχοντας μεταξύ τους απόσταση μόλις 1,5 μέτρου.

PreviousNext