Τροχοί & TIR

Απασχόληση συνταξιούχων που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί

Με το νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών που κατατίθεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή με τίτλο «Οδηγώντας με ασφάλεια» διευκρινίζεται ότι όσοι επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης ή έχουν ήδ
Τετάρτη 13/10/2021 - 16:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Με το νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών που κατατίθεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή με τίτλο «Οδηγώντας με ασφάλεια» διευκρινίζεται ότι όσοι επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης ή έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν εργαζόμενοι μέχρι το 69ο έτος της ηλικίας τους υπαγόμενοι στις ισχύουσες διατάξεις περί απασχόλησης συνταξιούχων.

Ειδικότερα, στο άρθρο 38 αναφέρεται ότι:

Για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης και τη χορήγηση σύνταξης από τον e-ΕΦΚΑ σε ιδιοκτήτη άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης δεν απαιτείται η κατάθεση στον ασφαλιστικό φορέα της άδειας οδήγησης για περιορισμό των κατηγοριών C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D και DE. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης επιθυμεί τη συνέχιση της απασχόλησής του ως επαγγελματία οδηγού φορτηγού ή λεωφορείου, αυτό δηλώνεται στην αίτηση συνταξιοδότησής του. Οι ασφαλισμένοι που κατά την έναρξη χορήγησης της σύνταξης συνεχίζουν την απασχόλησή τους, διέπονται από τις διατάξεις περί απασχόλησης συνταξιούχων. Η ρύθμιση της παρούσας ισχύει και για τους ιδιοκτήτες αδειών φορτηγών ή λεωφορείων δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης ή έχουν συνταξιοδοτηθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

PreviousNext