Τροχοί & TIR

Crafter Ειδικών Καθηκόντων

Όλο και πιο συχνά, βλέπουμε τα ελαφρά επαγγελματικά να μπαίνουν «στα χωράφια» των μικρών φορτηγών και αυτό είναι μια τάση για την οποία αναφερθήκαμε πρόσφατα σε σχετικό ρεπορτάζ με τον τίτλο «βαν ή
Σάββατο 04/04/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Όλο και πιο συχνά, βλέπουμε τα ελαφρά επαγγελματικά να μπαίνουν «στα χωράφια» των μικρών φορτηγών και αυτό είναι μια τάση για την οποία αναφερθήκαμε πρόσφατα σε σχετικό ρεπορτάζ με τον τίτλο «βαν ή μικρό φορτηγό». Μια ακόμη επιβεβαίωση, είχαμε πριν λίγες μέρες στην εκδήλωση της ΜΑΝ στο Μόναχο «Trucknology Days», όπου η «μαμά» εταιρεία, η VW, παρουσίασε τις δικές της προτάσεις για διάφορες μεταφορικές εφαρμογές πάνω σε πλαίσια Crafter.

Για τις γειτονιές, για τα δρομάκια των παλαιών διατηρητέων συνοικιών (π.χ. Πλάκα), απαιτείται ευελιξία στο μανουβράρισμα ακόμη και για την περισυλλογή των απορριμμάτων.

Μικρή λοιπόν, «σκουπιδιάρα», πάνω σε σασί Crafter 50 με κάδο και μηχανισμό συμπίεσης των σκουπιδιών που παίρνει κίνηση απευθείας από το σασμάν. Ο κάδος, χωρητικότητας 240 λίτρων, έχει ανοίγματα με αναδιπλούμενα φύλλα «πόρτας» και στις δύο πλευρές για αμφίπλευρη περισυλλογή.

Κατά τα άλλα, το βαν φέρει το γνωστό δίλιτρο euro 6 κινητήρα των 160 hp και μηχανικό 6τάχυτο σασμάν. Σε αυτή την περίπτωση, το Crafter, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των εργολάβων μικρών έργων που εκτελούνται μέσα στην πόλη και φυσικά προέχει η πρόσβαση στο σημείο και η μεταφορά των απαιτούμενων υλικών.

Για τα αδρανή (άμμο, χαλίκια, τσιμέντο κ.α.), που συνήθως είναι και τα πλέον απαραίτητα, η ανατροπή είναι ότι πιο χρήσιμο, αφού εξασφαλίζει το γρήγορο άδειασμα των υλικών στο χώρο του έργου. Ανάλογα με τη μεταφερόμενη ποσότητα, αν παραμένει ελεύθερος χώρος στην καρότσα, μπορεί ο εργολάβος να τον εκμεταλλευτεί μεταφέροντας και άλλα ήδη, όπως σακιά με άλλο υλικό (π.χ. ασβέστη) ή ακόμη και εργαλεία. Όπως βλέπετε η βάση της καρότσας έχει τις απαιτούμενες μεταλλικές δοκίδες για την απαραίτητη στιβαρότητα και το πάτωμά της, όπως και τα «παραπέτια» είναι αλουμινίου για λιγότερο βάρος.

Η ανατροπή γίνεται με δύο μπουκάλες για καλύτερη σταθερότητα κατά την ανάκλιση και εδράζεται σε δική της βάση που προσαρμόζεται πάνω στο σασί του αυτοκινήτου, χάρη στην πρόβλεψη που έχει κάνει ο κατασκευαστής, στα πλαίσια των πολλαπλών εφαρμογών που αναλαμβάνουν πλέον τα βαν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

PreviousNext