Τροχοί & TIR

Δεν παίρνουν μπροστά χωρίς έλεγχο αλκοόλ

Μετά τη Γαλλία και η Ισπανία καθιερώνει με νομοθετική διάταξη το κλείδωμα των οχημάτων και τον έλεγχο των οδηγών για χρήση αλκοόλ. Συγκεκριμένα, για να κυκλοφορήσουν στις παραπάνω χώρες λεωφορεία άν
Δευτέρα 29/07/2019 - 09:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά τη Γαλλία και η Ισπανία καθιερώνει με νομοθετική διάταξη το κλείδωμα των οχημάτων και τον έλεγχο των οδηγών για χρήση αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, για να κυκλοφορήσουν στις παραπάνω χώρες λεωφορεία άνω των 9 θέσεων θα πρέπει να έχουν προεγκατεστημένη συσκευή «alcohol Interlock».

Το όχημα δεν παίρνει μπροστά, αν προηγουμένως δεν γίνει έλεγχος αλκοόλ του οδηγού. Ο οδηγός θα πρέπει να φυσήξει στη συσκευή, η οποία αναλύει τυχόν ύπαρξη οινοπνεύματος και εφόσον δεν υπάρχει ένδειξη αλκοόλ αυτόματα απελευθερώνει το σύστημα εκκίνησης του οχήματος.

Η απόφαση αυτή της ισπανικής κυβέρνησης λήφθηκε μετά από διεξαγωγή μεγάλης έκτασης ελέγχων σε οδηγούς λεωφορείων και μετά την ανάλυση στοιχείων και δεδομένων ατυχημάτων, σύμφωνα με τα οποία ποσοστό που ξεπερνούσε το 30%, οφείλετο σε οδηγούς που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

PreviousNext