Τροχοί & TIR

Διεθνές Van της Χρονιάς 2023. Θρίαμβος για το Volkswagen ID. Buzz Cargo

Το Volkswagen ID. Buzz Cargo, ένα πρωτοποριακής σύλληψης και σχεδιασμού ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, μόλις ανακηρύχθηκε «Διεθνές Van της Χρονιάς 2023». Σε ειδική εκδήλωση, το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρί
Δευτέρα 19/09/2022 - 22:15
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Volkswagen ID. Buzz Cargo, ένα πρωτοποριακής σύλληψης και σχεδιασμού ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, μόλις ανακηρύχθηκε «Διεθνές Van της Χρονιάς 2023». Σε ειδική εκδήλωση, το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, στο κτίριο της Hannover Messe, στην πρεμιέρα της έκθεσης IAA Transportation 2022, ο Dr. Carsten Intra,διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (VWCV), παρέλαβε το βαρύτιμο τρόπαιο από τον πρόεδρο της επιτροπής κρίσης IVOTY, Jarlath Sweeney.

Η απαρτιζόμενη από 24 μέλη επιτροπή κρίσης ανέδειξε το νέο ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen ως νικητή έναντι ιδιαίτερα ισχυρού ανταγωνισμού από τα νέα Ford Pro E-Transit, Renault Kangoo E-Tech Van, Nissan Townstar Zero-Emission και Mercedes-Benz eCitan τα οποία συμμετείχαν ως κοινή υποψηφιότητα, καθώς και τα επίσης νέα Fiat Professional Doblò & Scudo.

Κατά συνέπεια, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, και οι τρεις θέσεις στο πόντιουμ κατελήφθησαν από ηλεκτρικά οχήματα. Πέρυσι, οι συμβατικές, πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Renault Kangoo Van και Mercedes-Benz eCitan είχαν κατακτήσει τον τίτλο «Διεθνές Van της Χρονιάς 2022». Την Ελλάδα στην επιτροπή κρίσης εκπροσωπεί ο συντάκτης του ΤΡΟΧΟΙ & TIR, Βασίλης Δαραμούσκας.

Αναλύοντας το σκεπτικό της επιτροπής κρίσης, ο Jarlath Sweeney ανέφερε: «Σπάνια βλέπουμε στην αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά στην κατηγορία των LCV να λανσάρεται ένα όχημα νέας σχεδίασης και φιλοσοφίας, το οποίο μάλιστα να κατευθύνεται άμεσα στους αντιπροσώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ID. Buzz Cargo είναι ακριβώς αυτό: ένα μοναδικής σχεδίασης van, το οποίο, αν και ιδιαίτερα φουτουριστικό, με τους πολύ μικρούς πρόβολους, το μεγάλο λογότυπο στη μάσκα και το σχήματος «V» καπό, αποτίει φόρο τιμής στο αρχετυπικό Transporter T1, και ταυτόχρονα ξεχωρίζει από ο,τιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον δρόμο».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο IVOTY 2023, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα Dr. Carsten Intra δήλωσε: «Το ID. Buzz Cargo είναι το Van της χρονιάς!

Οι πρώτες παραγγελίες από τις αγορές μας δείχνουν ότι έχουμε το σωστό προϊόν τη σωστή στιγμή. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε συναντήσει τόσο ενθουσιώδη υποδοχή από τους επαγγελματίες που μας εμπιστεύονται για ένα van, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από ένα LCV, αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μία νέα μορφή βιώσιμης κινητικότητας.

Η διάκριση «Διεθνές Van της Χρονιάς 2023» κάνει όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία περήφανους και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα επαγγελματικά οχήματα που επιθυμούν οι πελάτες μας».

Ο θεσμός του IVOTY συμπληρώνει φέτος 31 χρόνια ύπαρξης, και τα κριτήρια στην επιλογή του νικητή αφορούν στη συνεισφορά κάθε οχήματος σε θέματα ασφάλειας, αποδοτικότητας, περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και εκμετάλλευσης στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών.

Για να είναι υποψήφιο, ένα μοντέλο πρέπει να έχει λανσαριστεί την ίδια χρονιά με αυτή που απονέμεται το βραβείο, η παραγωγή του να αρχίσει πριν από το τέλος του ίδιου ημερολογιακού έτους, και να φέρει τεχνολογικές καινοτομίες.

*Η διαδικασία ψηφοφορίας επικυρώθηκε από τον RHA UK

PreviousNext