Τροχοί & TIR

Έλεγχος ΦΙΧ από Τουρκία και από Βουλγαρία

Αυστηρό και συνεχή έλεγχο πραγματοποιεί από σήμερα η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) με στόχο τα προϊόντα που μεταφέρονται με ΦΙΧ από τη Βουλγαρία και από την Τουρκία. Σύμφωνα με
Δευτέρα 18/10/2021 - 14:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Αυστηρό και συνεχή έλεγχο πραγματοποιεί από σήμερα η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) με στόχο τα προϊόντα που μεταφέρονται με ΦΙΧ από τη Βουλγαρία και από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, το συνεργείο ελέγχου έχει τοποθετηθεί σε σταθερό σημείο που βρίσκεται επί της Εγνατίας Οδού στον Ίασμο Ξάνθης.

Εκεί, προσωπικό της ΔΙ.Μ.Ε.Α. σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης προβαίνουν σε ελέγχους ΦΙΧ που εισέρχονται στη χώρα από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Στόχος των ελέγχων είναι η νομιμότητα των μεταφερόμενων προϊόντων με φορτηγά ιδιωτικής χρήσης από τις παραπάνω δύο χώρες μετά τα πρόσφατα κρούσματα εισαγωγής λαθραίων καπνικών, διαφόρων ποσοτήτων «μαϊμού» προϊόντων, καθώς και αιθυλικής αλκοόλης.

Ωστόσο, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλη την Επικράτεια με «μπλόκα» στους δρόμους που αποτελούν συνέχεια των συνοριακών σημείων εισόδου στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) αποτελεί έναν ενοποιημένο και ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών. Στο πεδίο εφαρμογής του, εντάσσεται η προστασία της εσωτερικής αγοράς, η οποία συνίσταται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην προστασία του καταναλωτή από επικίνδυνα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας, στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, μέσω της καταπολέμησης των παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας, στη δημιουργία υπεραξίας των εμπορικών σημάτων, στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

PreviousNext