Τροχοί & TIR

Ελλάδα: Παράταση οδήγησης χωρίς κάρτα ταχογράφου

Δεκτό έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα του υπ. Υποδομών και Μεταφορών με το οποίο δίδεται παράταση για την Ελλάδα των προσωρινών μέτρων, τα οποία προβλέπουν ότι οι οδηγοί που καταθέτουν αίτηση α
Τετάρτη 02/09/2020 - 13:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Δεκτό έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα του υπ. Υποδομών και Μεταφορών με το οποίο δίδεται παράταση για την Ελλάδα των προσωρινών μέτρων, τα οποία προβλέπουν ότι οι οδηγοί που καταθέτουν αίτηση ανανέωσης/αντικατάστασης κάρτας οδηγού στο διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020 μπορούν να οδηγούν για διάστημα δύο μηνών χωρίς την κάρτα ταχογράφου (ή με την κάρτα τους, φυσικά, αν τους χορηγηθεί νωρίτερα των δύο μηνών).

Η δίγλωσση βεβαίωση που ελάμβαναν από την υπηρεσία Μεταφορών για τυχόν ελέγχους στο κοινοτικό έδαφος παύει να ισχύει.

Αντί αυτής, οι υπηρεσίες Μεταφορών χορηγούν το αποδεικτικό κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση/αντικατάσταση κάρτας οδηγού το οποίο εκδίδεται πλέον αυτόματα σε δίγλωσση μορφή (ελληνικά/αγγλικά). Το δίγλωσσο αποδεικτικό κατάθεσης αιτήματος θα πρέπει να βρίσκεται επί του οχήματος, μαζί με αντίγραφο της απόφασης της Ε. Επιτροπής στα αγγλικά, ώστε να αποδεικνύεται, αν χρειαστεί σε έλεγχο στο εξωτερικό, η παράταση ισχύος των προσωρινών μέτρων για την Ελλάδα.

Τέλος, με εγκύκλιό του, το υπουργείο καλεί τις υπηρεσίες Μεταφορών να χορηγούν αντίγραφο της συνημμένης απόφασης της Ε. Επιτροπής στα αγγλικά στους οδηγούς διεθνών μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως οι χειρόγραφες σημειώσεις των οδηγών εξακολουθούν να ισχύουν για ελέγχους εντός της Ελλάδας.

PreviousNext