Τροχοί & TIR

Έναρξη πωλήσεων βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών VOLVO

Η Volvo Trucks ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα του συστήματος παραγγελιών για την πώληση στις αγορές της Ευρώπης των νέων βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX. Η έναρξη της κατασ
Τρίτη 03/05/2022 - 11:06
Κοινοποίηση στα Social Media
volvo trucks electric

Η Volvo Trucks ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα του συστήματος παραγγελιών για την πώληση στις αγορές της Ευρώπης των νέων βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX.

Η έναρξη της κατασκευής σε γραμμή παραγωγής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο στο εργοστάσιο Tuve στο Γκέτενμποργκ, το οποίο, να σημειωθεί, λειτουργεί με μηδενικούς ρύπους CO2 (διοξειδίου του άνθρακα).

Πελάτες της μάρκας που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά τους προηγούμενους μήνες μπορούν τώρα να τοποθετήσουν επίσημα την παραγγελία τους, ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Volvo Trucks, Roger Alm, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τώρα οι επιστολές πρόθεσης αγοράς βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών ανέρχονται σε 1.100 μονάδες και αφορούν πελάτες σε 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι σειρές των ελαφρών και μεσαίων ηλεκτρικών φορτηγών Volvo FE και Volvo FL είναι ήδη σε παραγωγή και μάλιστα έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς 42% κατά το 2021.

Έτσι, μαζί με το αμερικανικό μουράτο VOLVO VNR που απευθύνεται στις αγορές των Η.Π.Α. και του Καναδά, η Volvo Trucks διαθέτει συνολικά 6 ηλεκτροκίνητα μοντέλα φορτηγών.

PreviousNext