Τροχοί & TIR

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με κοινή δήλωση του Υ
Τρίτη 03/11/2020 - 09:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γίνεται το τρίτο κατά σειρά που συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, υπενθυμίζοντας πως είχε προηγηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πέντε επενδυτικά σχήματα για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα “Φίλιππος Β΄” του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, καθώς και η διεκδίκηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης από τέσσερα επενδυτικά σχήματα.

«Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, και παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί παγκοσμίως η υγειονομική κρίση, ισχυροί διεθνείς και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι δίνουν, με τη συμμετοχή τους στους τρεις παραπάνω διαγωνισμούς, ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στις δυνατότητες των συγκεκριμένων, κομβικής σημασίας, λιμανιών της χώρας, αλλά και, ευρύτερα, στις προοπτικές της οικονομίας μας», αναφέρεται στην κοινή δήλωση των υπουργών Σταϊκούρα και Πλακιωτάκη.

PreviousNext