Τροχοί & TIR

Freightliner eCascadia: Ηλεκτρικό αυτόνομης οδήγησης

Το αυτόνομο ηλεκτρικό Freightliner θα δουλεύει αποκλειστικά σε μεταφορές, πάντα αυτόνομα, μεταξύ εμπορευματικών κέντρων κατά μήκος συγκεκριμένων τμημάτων αυτοκινητόδρομων για τα οποία η Daimler έχει εξασφαλίσει σχετικές άδειες κυκλοφορίας.
Τετάρτη 15/05/2024 - 11:35
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Daimler Truck
Φωτό: Daimler Truck

Η Freightliner, θυγατρική της Daimler Truck, παρουσίασε στις ΗΠΑ το πρωτότυπο eCascadia, το πρώτο σύμφωνα με την εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικό τράκτορα αυτόνομης οδήγησης. 

Το φορτηγό κατηγορίας 8 της βαρύτερης στις Η.Π.Α. βασίζεται σε ένα ηλεκτροκίνητο Freightliner eCascadia παραγωγής και είναι εξοπλισμένο με το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της Torc Robotics και τους πιο πρόσφατους αισθητήρες και υπολογιστές που του προσφέρουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 τεχνολογία –το Επίπεδο 4 σημαίνει δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης χωρίς παρέμβαση του οδηγού. 

Φωτό: Daimler Truck
Φωτό: Daimler Truck

Το αυτόνομο ηλεκτρικό eCascadia ενσωματώνει προσαρμοσμένο λογισμικό, το οποίο παρέχει στο αυτόνομο σύστημα διάφορες διεπαφές ελέγχου και συνεχή ροή πληροφοριών για την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, την κίνηση των άλλων αυτοκινήτων, των σημάνσεων κ.λπ. Το κάλυμμα των αισθητήρων, το οποίο ενσωματώνει κάμερες, αισθητήρες lidar και ραντάρ, βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση, ενώ παρέχει προστασία από ζημιές. Τέσσερις πρόσθετες μπαταρίες 12 βολτ παρέχουν αρκετή ισχύ υψηλής τάσης για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία.

Επί του παρόντος, το αυτόνομο ηλεκτρικό Freightliner θα δουλεύει αποκλειστικά σε μεταφορές, πάντα αυτόνομα, μεταξύ εμπορευματικών κέντρων κατά μήκος συγκεκριμένων τμημάτων αυτοκινητόδρομων για τα οποία η Daimler έχει εξασφαλίσει σχετικές άδειες κυκλοφορίας. Το eCascadia αυτόνομης οδήγησης έχει σχεδιαστεί με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το ηλεκτρικό eCascadia παραγωγής, αξιοποιώντας συνέργειες στη διαδικασία ανάπτυξης, εξορθολογίζοντας πολλές διαδικασίες και αυξάνοντας την αξία για τον πελάτη μέσω της ευκολίας συντήρησης, ειδικά για όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με το ηλεκτρικό Cascadia.

Η Daimler Truck αναπτύσσει και δοκιμάζει τεχνολογία αυτόνομων φορτηγών από το 2015 με στόχο να εισέλθει στην αγορά με αυτόνομα φορτηγά παραγωγής Επιπέδου 4 στις ΗΠΑ μέχρι το 2027. 

Φωτό: Daimler Truck
Φωτό: Daimler Truck
PreviousNext