Τροχοί & TIR

Γερμανία: Χωρίς διόδια τα φορτηγά φυσικού αερίου

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται να επεκταθεί η απαλλαγή των φορτηγών φυσικού αερίου, συμπιεσμένου και υγροποιημένου, βάρους άνω των 7,5 τόνων, από την υποχρέωση καταβολής του αντιτίμου των διο
Τρίτη 12/05/2020 - 12:23
Κοινοποίηση στα Social Media
Η εξαίρεση από τα γερμανικά διόδια, μειώνει περαιτέρω το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO) των φορτηγών φυσικού αερίου, όπως το ολοκαίνουργιο IVECO S-WAY NP.
Η εξαίρεση από τα γερμανικά διόδια, μειώνει περαιτέρω το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO) των φορτηγών φυσικού αερίου, όπως το ολοκαίνουργιο IVECO S-WAY NP.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται να επεκταθεί η απαλλαγή των φορτηγών φυσικού αερίου, συμπιεσμένου και υγροποιημένου, βάρους άνω των 7,5 τόνων, από την υποχρέωση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Γερμανός βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κυκλοφορίας, Karl Holmeier. Υπενθυμίζεται πως το Γερμανικό Κοινοβούλιο και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είχαν θέσει σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 την εν λόγω εξαίρεση των οχημάτων φυσικού αερίου, ορίζοντας ως αρχική καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους (διαβάστε Τ&Τ Δεκεμβρίου 2018). Η μη καταβολή διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας σημαίνει εξοικονόμηση σημαντικών ποσών για τους ιδιοκτήτες φορτηγών με την ιταλική Iveco να εννοείται, καθώς διαθέτει ήδη στις αγορές της Ευρώπης το μοντέλο IVECO S-WAY NP, οι πωλήσεις του οποίου αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

PreviousNext