Τροχοί & TIR

Girteka: Παρακολούθηση του φορτίου σε πραγματικό χρόνο

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα ψηφιακής ανάπτυξης και διαύγειας ανακοίνωσε ο Λιθουανός γίγαντας των μεταφορών που ακούει στο όνομα Girteka. Στο εξής θα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες του, ανεξαρτήτου
Κυριακή 20/03/2022 - 11:35
Κοινοποίηση στα Social Media
girteka

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα ψηφιακής ανάπτυξης και διαύγειας ανακοίνωσε ο Λιθουανός γίγαντας των μεταφορών που ακούει στο όνομα Girteka. Στο εξής θα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες του, ανεξαρτήτου μεγέθους και όγκου μεταφορών, να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την πορεία των εμπορευμάτων τους που διακινούνται με τα φορτηγά της Girteka.

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν τα φορτία τους και στις περιπτώσεις συνδυασμένων μεταφορών, μέχρι την άφιξή τους στον τελικό προορισμό, εφόσον βέβαια, δεν μεσολαβεί άλλη μεταφορική.

«Είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία μας προς την πλήρη ψηφιοποίηση των μεταφορών μας. Οι πελάτες μας παρακολουθώντας τα φορτηγά που μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες μας, αλλά και οι ίδιοι να αποκτήσουν γνώση των μεταφορικών διαδικασιών, γεγονός που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν σημαντικά τον προγραμματισμό των αποστολών τους, ώστε να είναι συνεπείς προς τις παραδόσεις τους, ενώ παράλληλα θα γίνει πιο αποδοτική και η επικοινωνία τους με τους υπευθύνους της Girteka», ανέφερε σχετικά, υψηλόβαθμο στέλεχος της Λιθουανικής μεταφορικής.



Από τεχνικής πλευράς, έγινε γνωστό, ότι θα δίδεται στον πελάτη ένα link (διαδικτυακός σύνδεσμος) που θα τον συνδέει με το σύστημα τηλεματικής της Girteka, μέσω του οποίου παρακολουθούνται όλα τα συνδεδεμένα φορτηγά, αλλά στην περίπτωση του πελάτη θα «κλειδώνει» το φορτηγό που μεταφέρει τα δικά του εμπορεύματα και αυτό θα μπορεί να το παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο.



Να σημειώσουμε πάντως, ότι την υπηρεσία αυτή, της δυνατότητας δηλαδή παρακολούθησης από τους πελάτες των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματά τους, την παρέχουν και άλλες μεταφορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα η υπηρεσία αυτή, έρχεται ως απαίτηση του πελάτη και αποτελεί μέρος της συμφωνίας του με τη μεταφορική. 



Η διαφορά είναι, ότι η μεταφορική στην Ελλάδα παρέχει την υπηρεσία αυτή σε συγκεκριμένους μεγαλοπελάτες (π.χ. αλυσίδες σούπερ μάρκετ), ενώ η Girteka ανακοίνωσε ότι θα την παρέχει προς όλους, θέλοντας προφανώς να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

PreviousNext