Τροχοί & TIR

H Iveco πούλησε τη Magirus

Η Magirus προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα σύγχρονων και αξιόπιστων πυροσβεστικών οχημάτων
Πέμπτη 14/03/2024 - 12:18
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Magirus
φωτό: Magirus

Σε μία κίνηση που ξάφνιασε πολλούς, το Iveco Group ανακοίνωσε την πώληση της ιστορικής MagirusGmbH στην εταιρεία επενδύσεων Mutares. 

Η Magirus κατασκευάζει και πωλεί πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό και απασχολεί περισσότερους από 1.300 εργαζόμενους στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Η θρυλική εταιρεία με έδρα το Ουλμ της Γερμανίας δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά τα τελευταία χρόνια: το 2023, αντιπροσώπευε μόλις το 2% των εσόδων του Ομίλου Iveco και κατέγραψε ζημίες ύψους 35 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η πώληση αυτή θα δώσει στη Magirus πλήρη ανεξαρτησία από τον όμιλο Iveco και θα επιτρέψει την ύπαρξη μιας αυτόνομης πορείας προς το μέλλον των οχημάτων και τεχνολογιών πυρόσβεσης. Υπό τη νέα ιδιοκτησία της, η MAGIRUS θα είναι πιο ευέλικτη για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, επιτυγχάνοντας μια ανανεωμένη, σταθερή και υγιή πορεία. 

Η αγοράστρια εταιρεία Mutares είναι μια εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών ιδιωτικών κεφαλαίων με γραφεία στο Μόναχο (έδρα), το Άμστερνταμ, τη Φρανκφούρτη, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Σαγκάη, Στοκχόλμη, Βιέννη και Βαρσοβία. Εξαγοράζει μεσαίου μεγέθους εταιρείες σε «ειδικές» καταστάσεις οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές δυνατότητες λειτουργικής βελτίωσης.

φωτό: Magirus
φωτό: Magirus

Μάρκα-Θρύλος

Από το 1864, η Magirus είναι συνώνυμη με έναν συνδυασμό καινοτομίας και παράδοσης και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες πυρόσβεσης σε όλο τον κόσμο. H φίρμα είναι πασίγνωστη και στη χώρα μας, τόσο σήμερα, όσο και στο παρελθόν, με εμβληματικά οχήματα που έφεραν το λογότυπο Magirus, ή MagirusDeutz να είναι γνώριμα στους Έλληνες επαγγελματίες. Εξαγοράστηκε το 1975 από την Iveco, και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  παρήγαγε φορτηγά με το λογότυπο IvecoMagirus. 

Σήμερα εξακολουθεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα σύγχρονων και αξιόπιστων πυροσβεστικών οχημάτων, περιστρεφόμενες σκάλες επί οχημάτων διάσωσης και εφοδιασμού, φορτηγά ειδικών εφαρμογών κ.α.

Η Magirus είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο τεχνολογικά προηγμένους παρόχους τεχνολογίας πυρόσβεσης και αντιμετώπισης καταστροφών παγκοσμίως. H δραστηριότητά της συνεχίζεται κανονικά, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών και της υποστήριξης, με πλήρη εστίαση στους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες. Απομένει να δούμε αν η Magirusθα εξακολουθήσει να δουλεύει κατά κύριο λόγο πάνω σε σασί Iveco, ή αν ο νέος ιδιοκτήτης επιλέξει και άλλες συνεργασίες. 

PreviousNext