Τροχοί & TIR

Χωρίς διόδια 4 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην Ισπανία

Χωρίς τέλη διοδίων και για όλο το 2022 θα παραμείνουν τέσσερις μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην Ισπανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Τα τέλη διοδίων με μια απόφαση – έκπληξη για τους αυτοκινητιστ
Τετάρτη 12/01/2022 - 10:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς τέλη διοδίων και για όλο το 2022 θα παραμείνουν τέσσερις μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην Ισπανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Τα τέλη διοδίων με μια απόφαση – έκπληξη για τους αυτοκινητιστές καταργήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη και η εκτίμηση είναι ότι δεν θα επανέλθουν.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι 4 αυτοκινητόδρομοι βρίσκονται κατά το μεγαλύτερο μήκος τους στην Περιοχή της Καταλονίας και εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που εισέρχονται από τη Γαλλία με κατεύθυνση την Ισπανία ή και την Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, χωρίς διόδια είναι:

- Ο αυτοκινητόδρομος AP-2 μεταξύ Zaragoza και El Vendrell στην περιοχή Tarragona (Νότια της Βαρκελώνης – Παραθαλάσσια πόλη).

- Ο αυτοκινητόδρομος AP-7 μεταξύ Tarragona και γαλλικών συνόρων.

- Ο αυτοκινητόδρομος C-32 μεταξύ Βαρκελώνης και Lloret de Mar (βόρεια της Βαρκελώνης – Παραθαλάσσια πόλη).

- Ο αυτοκινητόδρομος C-33 μεταξύ Βαρκελώνης και Montmelo.

Από αυτούς, ο πρώτος αυτοκινητόδρομος AP-2 εξυπηρετεί περισσότερο τους αυτοκινητιστές, καθώς οδηγεί (χωρίς διόδια) από τη Βαρκελώνη στη Zaragoza και από τη Zaragoza υπάρχουν κατευθύνσεις για όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις, όπως είναι η Μαδρίτη μέσω αυτοκινητόδρομων, αλλά με διόδια.

PreviousNext