Τροχοί & TIR

Χρηματοδότηση για Parking Φορτηγών στη Γερμανία. Το σχόλιο του υπουργού

Μέχρι 80% χρηματοδοτεί η Γερμανία τη δημιουργία νέων χώρων parking για φορτηγά ή την επέκταση των υφιστάμενων. Σύμφωνα με το γερμανικό υπ. Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής (BMVI), θα χορηγηθούν κεφάλ
Τετάρτη 07/07/2021 - 12:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι 80% χρηματοδοτεί η Γερμανία τη δημιουργία νέων χώρων parking για φορτηγά ή την επέκταση των υφιστάμενων.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπ. Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής (BMVI), θα χορηγηθούν κεφάλαια ύψους 90 εκ. ευρώ για την επιδότηση των παραπάνω υποδομών με διάρκεια αποπεράτωσης μέχρι το τέλος του 2024.

Προϋπόθεση για την επιχορήγηση είναι τα parking (υπό ανέγερση ή επέκταση) να βρίσκονται όχι μακρύτερα των τριών χιλιομέτρων από κόμβους αυτοκινητόδρομων και να πληρούν τις εξής απαιτήσεις:

  • Να έχουν διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον 10 χρόνια

  • Να λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε 24ωρη βάση (σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί το ημερήσιο ωράριο να είναι μειωμένο).

  • Να διαθέτουν τουλάχιστον 30 θέσεις parking φορτηγών ή να προστεθούν δέκα θέσεις σε ήδη λειτουργούντα parking.

  • Να έχουν πλήρεις εγκαταστάσεις με τουαλέτες και ντουζιέρες.

  • Να έχουν περίφραξη, φωτισμό, σύστημα IT και

  • Να διαθέτουν σύστημα Mobility Data Marketplace (MDM), το οποίο μέσω του διαδικτύου θα δείχνει τη διαθεσιμότητα των χώρων στάθμευσης, ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν αν υπάρχει ελεύθερη θέση parking ή όχι.

Ενδιαφέρον, τέλος, είναι το σχόλιο του υπ. Μεταφορών, Andreas Scheuer: «Θέλουμε περισσότερα parking φορτηγών, γιατί η έλλειψή τους μπορεί να γίνει αιτία οι οδηγοί να παραβιάσουν το ωράριο οδήγησης».

Το τελευταίο ας το λάβουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι διαχείρισης της Εγνατίας Οδού, είναι το δικό μας σχόλιο.

PreviousNext