Τροχοί & TIR

Η Γερμανία προσχωρεί στο e-CMR

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τη μεταφορά εμπορευμάτων «χωρίς χαρτί», προσχωρώντας στο πρωτόκολλο e-CMR. Μετά την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση κατέθ
Πέμπτη 13/01/2022 - 14:34
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: IRU
Φωτό: IRU

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τη μεταφορά εμπορευμάτων «χωρίς χαρτί», προσχωρώντας στο πρωτόκολλο e-CMR.

Μετά την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα τη σχετική κοινοποίηση στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το πρότυπο e-CMR, δηλαδή της διεθνούς ηλεκτρονικής φορτωτικής, θα επιτρέψει στον τομέα των Μεταφορών και των Logistics της χώρας να παρέχει ακόμη πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πελάτες του, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, οι λύσεις που βασίζονται στο πρωτόκολλο e-CMR μειώνουν το κόστος διαχείρισης, εξαλείφουν τις διοικητικές καθυστερήσεις και τις καθυστερήσεις τιμολόγησης και μειώνουν τις αποκλίσεις στους τόπους παράδοσης. Το ψηφιακό πρότυπο ενισχύει, επίσης, τη διαφάνεια και την ασφάλεια σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιαστικής, παρέχοντας βελτιωμένη ακρίβεια δεδομένων για τον εντοπισμό αποστολών με πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες παραλαβής και παράδοσης.

Σε ισχύ από το 2011, η ψηφιακή έκδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταφορά εμπορευμάτων (CMR) έχει επικυρωθεί από 31 χώρες μέχρι στιγμής. Η ένταξη της Γερμανίας, η σημαντικότερη χώρα διέλευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την περαιτέρω ψηφιοποίηση των μεταφορών εμπορευμάτων, η οποία παραμένει βασική προτεραιότητα για την IRU και τα μέλη της.

Οι 31 χώρες που έχουν προσχωρήσει στο πρωτόκολλο e-CMR είναι οι παρακάτω:

Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουζμπεκιστάν.

PreviousNext