Τροχοί & TIR

Η Ιταλία επιδοτεί τους οδικούς μεταφορείς για ανανέωση του στόλου

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας διέθεσε 25 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και ειδικότερα για την ενθάρρυνση της ανανέωσης του στόλ
Τρίτη 23/01/2024 - 15:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας διέθεσε 25 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και ειδικότερα για την ενθάρρυνση της ανανέωσης του στόλου των μεταφορών με φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα.

Η κατανομή των 25 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται στρατηγικά για την αντιμετώπιση των ακόλουθων πτυχών του κλάδου των μεταφορών:

Οχήματα εναλλακτικής κίνησης (€2,5 εκατ.): Αυτό το ποσό προορίζεται για την αγορά νέων οχημάτων με μάζα ίση ή μεγαλύτερη από 3,5 τόνους, με κινητήρα που τροφοδοτείται από συμπιεσμένο μεθάνιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο, υβριδικό (ντίζελ-ηλεκτρικό) και ηλεκτρικό. Καλύπτει επίσης την μετατροπή οχημάτων με θερμικούς κινητήρες σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Euro VI/Ea Πετρελαιοκίνητα οχήματα (15 εκατ. ευρώ): Σημαντικό μέρος των κεφαλαίων, ύψους 15 εκατ. ευρώ, διατίθεται για την απόκτηση νέων οχημάτων με κινητήρες ντίζελ Euro 6e. Πρόκειται για μια αποζημίωση προς ιδιοκτήτες που θα διαλύσουν (σκραπ) τα παλιά τους οχήματα.

Ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα για συνδυασμένες μεταφορές (7,5 εκατ. ευρώ): Τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ διατίθενται για την αγορά ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων που χρησιμοποιούνται στις συνδυασμένες σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης ξεκίνησαν στις 18 Ιανουαρίου και θα είναι ανοιχτές έως τις 31 Μαρτίου 2024. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους απευθείας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: trans.info

PreviousNext