Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Volta με τιμόνι στο κέντρο της καμπίνας

Η Volta Trucks ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δοκιμών και της αξιολόγησης από πελάτες πρωτοτύπων του μελλοντικού μοντέλου το οποίο προορίζεται να μπει σύντομα στην παραγωγή. Το ηλεκτρικό Volta Zero D
Τετάρτη 29/06/2022 - 14:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volta Trucks ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δοκιμών και της αξιολόγησης από πελάτες πρωτοτύπων του μελλοντικού μοντέλου το οποίο προορίζεται να μπει σύντομα στην παραγωγή.

Το ηλεκτρικό Volta Zero Design Verification, όπως είναι η εταιρική ονομασία του πρωτοτύπου, δοκιμάστηκε στο Παρίσι, στις εγκαταστάσεις της UTAC Autodrome, και πέρα από την εκτίμηση των δυναμικών του χαρακτηριστικών, οι πελάτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τον σχεδιασμό του μεσαίου μεγέθους φορτηγού. Πολλές από τις παρατηρήσεις τους αναμένεται να περάσουν και στα οχήματα μαζικής παραγωγής. Στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, η Volta Trucks θα κατασκευάσει στο εργοστάσιο της Steyr στην Αυστρία, ένα μικρό αριθμό οχημάτων με την ονομασία Product Verification, τα οποία θα είναι πολύ κοντά στο τελικό προϊόν (Volta Zero) και τα οποία θα παραδοθούν εντός του 2022 για χρήση σε πραγματικές συνθήκες σε επιλεγμένους πελάτες. Αρχές του 2023 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της μαζικής παραγωγής.

Το Volta Zero είναι ένα 16τονο ηλεκτρικό φορτηγό, αποκλειστικά για αστικές μεταφορές, σχεδιασμένο εξαρχής για να φέρει ηλεκτρική γραμμή μετάδοσης κίνησης. Σκοπός του κατασκευαστή είναι η αυτονομία να είναι μεταξύ 150 και 200 χιλιομέτρων, και ο σχεδιασμός όσο το δυνατόν πιο φιλικός για το περιβάλλον των πόλεων. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να τοποθετήσουν τη θέση οδήγησης στο κέντρο της καμπίνας, ενώ χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ο οδηγός έχει ορατότητα 220ο. Η Volta Trucks υποστηρίζει ότι, έχει μέχρι στιγμής πάνω από 6.500 παραγγελίες, συνολικής αξίας 1,4 δις ευρώ.

PreviousNext