Τροχοί & TIR

Ιόνια Οδός: Οδηγίες για έντονα καιρικά φαινόμενα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, η Νέα Οδός με ανακοίνωσή της συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνω
Παρασκευή 08/07/2022 - 16:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, η Νέα Οδός με ανακοίνωσή της συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075. 

Επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή 08/07/2022 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική και δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλάζι και από ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τα παραπάνω φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

PreviousNext