Τροχοί & TIR

Κλείνει το εργοστάσιο της ΜΑΝ στο Steyr

Σε λουκέτο οδηγείται το εργοστάσιο της ΜΑΝ στο Steyr της Αυστρίας, μετά από έναν και πλέον αιώνα λειτουργίας, καθώς σε πρόσφατη ψηφοφορία μεταξύ των 2.366 εργαζομένων σε αυτό, η πλειοψηφία καταψήφισ
Πέμπτη 15/04/2021 - 16:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε λουκέτο οδηγείται το εργοστάσιο της ΜΑΝ στο Steyr της Αυστρίας, μετά από έναν και πλέον αιώνα λειτουργίας, καθώς σε πρόσφατη ψηφοφορία μεταξύ των 2.366 εργαζομένων σε αυτό, η πλειοψηφία καταψήφισε το σχέδιο διάσωσης που εκπόνησε η εταιρεία WSA Beteiligungs GmbH, από κοινού με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην ανακοίνωση της MAN Truck & Bus τονίζεται η απογοήτευση της Εκτελεστικής Επιτροπής από αυτή την εξέλιξη, καθώς το σχέδιο που είχε καταρτιστεί από κοινού με την WSA, προέβλεπε την εξαγορά του εργοστασίου και τη διατήρηση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού. Επιπλέον, είχαν σκιαγραφηθεί και οι μελλοντικές προοπτικές για τη μονάδα, μέσω της παραγωγής οχημάτων μάρκας Steyr και εξωτερικών παραγγελιών, τόσο από τη MAN όσο και από άλλες εταιρείες. Κατά συνέπεια, η ΜΑΝ συνεχίζει με προοπτική το κλείσιμο του εργοστασίου, επιδιώκοντας παράλληλα την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς το σχέδιο αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όλους, που θα προσέφερε σε πολλούς υπαλλήλους και μαθητευόμενους μια μελλοντική προοπτική στη μονάδα. Ωστόσο, η υψηλή συμμετοχή άνω του 90% των εργαζομένων στην ψηφοφορία είναι ενδεικτική του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν για το εργοστάσιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Διευθυντής Εργασίας της MAN Truck & Bus, Δρ Martin Rabe.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί δεκάδες χιλιάδες φορτηγά Steyr, αρκετά από τα οποία κυκλοφόρησαν στη χώρα μας, ενώ για δεκαετίες ήταν το στάνταρ φορτηγό του Ελληνικού Στρατού.

PreviousNext