Τροχοί & TIR

Κοροναϊός: Εντείνονται τα προβλήματα στην Ιταλία – Τι αλλάζει σε Τουρκία και Γεωργία

Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, το δημοσίευμά μας για τον κίνδυνο εγκλωβισμού αυτοκινητιστών στη Β. Ιταλία λόγω κοροναϊού, καθώς η γειτονική χώρα χωρίστηκε σε τέσσερις περιοχές για να αντιμετωπίσει την κα
Τρίτη 03/03/2020 - 16:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Οι αποκλεισμένες περιοχές της Β. Ιταλίας.
Οι αποκλεισμένες περιοχές της Β. Ιταλίας.

Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, το δημοσίευμά μας για τον κίνδυνο εγκλωβισμού αυτοκινητιστών στη Β. Ιταλία λόγω κοροναϊού, καθώς η γειτονική χώρα χωρίστηκε σε τέσσερις περιοχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσίευσε ο ιταλικός οργανισμός ANSA.

Έτσι, στην κόκκινη ζώνη περιλαμβάνονται οι παρακάτω περιφέρειες της Βόρειας Ιταλίας:

  • Λομβαρδία (Bertonico, Casalpusterlengo, Castelgerundo, Castigione d’Adda, Codogno, Fombio, Maleo, San Fiorano, Somaglia και Terranova dei Passerini)

  • Βένετο

Τα μέτρα σε αυτή την κόκκινη ζώνη περιλαμβάνουν την απαγόρευση πρόσβασης ή απομάκρυνσης από την περιοχή, την αναστολή της μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών (με εξαίρεση τη μεταφορά βασικών και ευπαθών εμπορευμάτων) και την αναστολή των δραστηριοτήτων εργασίας για τις επιχειρήσεις, με εξαίρεση την παροχή βασικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Επιπλέον, το διάταγμα που εξέδωσαν οι Αρχές της Ιταλίας για ολόκληρη την επικράτεια, θεσπίζει επίσης την ανάγκη των εταιρειών δημοσίων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αποστάσεων, να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αποστείρωση των οχημάτων τους.

Προβλήματα και απαγορεύσεις σε Τουρκία και Γεωργία

Στο μεταξύ, με τα σημεία διέλευσης των συνόρων του Ιράκ, του Αζερμπαϊτζάν και του Τουρκμενιστάν με το Ιράν να έχουν ήδη κλείσει, η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει και αυτή με τη σειρά της τα σημεία διέλευσης των δικών της συνόρων με το Ιράν. Κατόπιν τούτου, εκτός από τουρκικά οχήματα και οδηγούς φορτηγών, τα ξένα οχήματα εμπορευμάτων και επιβατών που έρχονται από το Ιράν, δεν επιτρέπεται από τις τουρκικές Αρχές να εισέλθουν στη χώρα.

Επιπλέον, τα εμπορεύματα και τα κοντέινερ που πηγαίνουν στο Ιράκ θα μεταφέρονται από ιρακινά οχήματα και οδηγούς από τη συνοριακή πύλη Halil Ibrahim έως το τελικό σημείο προορισμού στο Ιράκ. Από την άλλη, οι τουρκικές Αρχές επιτρέπουν στα ξένα φορτηγά να χρησιμοποιούν τις τουρκικές συνοριακές πύλες με το Ιράν για διμερείς μεταφορές και για διέλευση μέσω του Ιράν.

Παράλληλα, η Γεωργία ανέστειλε πρόσφατα την έκδοση αδειών για διεθνείς μεταφορές επιβατών και εμπορευματικών μεταφορών προς την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και την Ιταλία. Σημειώνεται, ότι οι εξουσιοδοτήσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, δεν θα γίνουν δεκτές.

Τονίζεται, κλείνοντας, πως όλα τα προαναφερθέντα μέτρα προκαλούν μεγάλους χρόνους αναμονής στα σημεία διέλευσης των συνόρων.

PreviousNext