Τροχοί & TIR

Μείωσαν στα 18 το δίπλωμα CE

Η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία μειώνεται στα 18 η ηλικία για την απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος στις κατηγορίες CE (φορτηγά και συρμοί) και στα 21 χρόνια για τ
Παρασκευή 29/01/2021 - 12:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία μειώνεται στα 18 η ηλικία για την απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος στις κατηγορίες CE (φορτηγά και συρμοί) και στα 21 χρόνια για την απόκτηση διπλώματος DE για διεθνείς επιβατικές μεταφορές.

Στόχος να ανοίξουν νέες δουλειές για τους νέους, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας της ισπανικής κυβέρνησης να μειώσει την ανεργία των νέων που ξεπερνά το 40% βάσει επίσημων στοιχείων.

Ο Ramon Valdivia, Γενικός Γραμματέας της Ισπανικής Ομοσπονδίας Διεθνών Μεταφορών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη ρύθμιση, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε επισημάνει στην κυβέρνηση το μεγάλο κενό που υπάρχει από την ηλικία της αποφοίτησης ενός νέου από το σχολείο (High School Education) μέχρι τη δυνατότητα να εργαστεί στον Κλάδο των μεταφορών και είχαμε ζητήσει να μειωθεί το όριο ηλικίας για τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης. Αυτό θα βοηθούσε όχι μόνο στη γενικότερη μείωση της ανεργίας, αλλά θα ωφελούσε ιδιαίτερα τον Κλάδο μας, στον οποίο παρατηρείται μεγάλη έλλειψη οδηγών».

Συνεχίζοντας ο Ramon Valdivia εξέφρασε την ελπίδα του να μειωθεί στα 21 η ηλικία των οδηγών διεθνών επιβατικών γραμμών τονίζοντας με έμφαση: «Η ασφάλεια δεν είναι πλέον θέμα ηλικίας».

Είναι μια φράση που με τη σειρά μας τη μεταφέρουμε στην πολιτική ηγεσία του υπ. Μεταφορών της χώρας μας. Άλλωστε, και η Ελλάδα βρίσκεται στα ίδια υψηλά επίπεδα ανεργίας και είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει έλλειψη οδηγών σε σημείο, μάλιστα, να χάνονται δρομολόγια, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα φορτηγά, όχι όμως και οδηγοί.

(Σημείωση: Για το δίπλωμα CE στη χώρα μας ισχύει το 21ο έτος της ηλικίας συμπληρωμένο και για δίπλωμα κατηγορίας D το 24ο έτος).

PreviousNext