Τροχοί & TIR

Μεταφορά σωλήνων για τον αγωγό «Nord Stream 2»

Επτά μηχανήματα ανύψωσης / διακίνησης φορτίων SENNEBOGEN 870 Ε, έπιασαν δουλειά στην εταιρεία Mülheim Pipecoatings (MPC) που ειδικεύεται στη διακίνηση σωλήνων. Τα μηχανήματα μεταφέρουν καθημερινά εκ
Παρασκευή 09/03/2018 - 09:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Επτά μηχανήματα ανύψωσης / διακίνησης φορτίων SENNEBOGEN 870 Ε, έπιασαν δουλειά στην εταιρεία Mülheim Pipecoatings (MPC) που ειδικεύεται στη διακίνηση σωλήνων. Τα μηχανήματα μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες σωλήνες, καθώς συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού «Nord Stream 2», ο οποίος μελλοντικά θα μεταφέρει αέριο κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία.

Οι σωλήνες έχουν μήκος μέχρι και 18 μέτρα και ζυγίζουν έως και 15 τόνους. Η μεταφορά τους απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η αξία του καθενός ανέρχεται μέχρι και τα 20.000 ευρώ. Τα μηχανήματα SENNEBOGEN 870 ανήκουν στη σειρά «Ε» και εξοπλίζονται με κινητήρες πετρελαίου απόδοσης 350 ίππων, αλλά και με το δοκιμασμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας «Green Hybrid».

Οι σωλήνες μπορούν να μετακινηθούν μέχρι και κατά 20 μέτρα και ξεφορτώνονται από το φορτηγό που τους μεταφέρει, είτε μέσω γάντζου είτε με «βεντουζάρισμα» (vacuum). Ο χειριστής δουλεύει μέσα από την καμπίνα «Maxcab», η οποία μπορεί να ανασηκωθεί κατά 3,0 μέτρα και να μετακινηθεί μπροστά κατά 2,6 μέτρα.

PreviousNext