Τροχοί & TIR

Νέα παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα μεταφορών

Σε περισσότερες από 50 χώρες 4 ηπείρων, είναι ήδη διαθέσιμη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα εμπορευματικών μεταφορών της Saloodo!, της γερμανικής start-up εταιρείας logistics που ανήκει στον όμιλο της DHL κ
Τετάρτη 16/12/2020 - 12:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε περισσότερες από 50 χώρες 4 ηπείρων, είναι ήδη διαθέσιμη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα εμπορευματικών μεταφορών της Saloodo!, της γερμανικής start-up εταιρείας logistics που ανήκει στον όμιλο της DHL και η οποία μετρά μόλις 4 χρόνια ζωής.

Σημαντικό είναι πως η παγκόσμια πλατφόρμα συνδέει τις μεμονωμένες αγορές, καθώς είναι πλέον δυνατόν -για παράδειγμα- να οργανωθούν διεθνείς μεταφορές από την Ε.Ε. προς την Τουρκία ή προς τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (και αντίστροφα). Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι φορτωτές θα μπορούν να παραγγείλουν για πρώτη φορά μεταφορές που θα εκτελούνται μέσω κομβόι φορτηγών.

Ένα νέο χαρακτηριστικό, που θα εισαχθεί σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών, είναι η δυνατότητα υποβολής προσφορών μεταφοράς μέσω της γνωστής πλατφόρμας «WhatsApp». Συγκεκριμένα, οι μεταφορικές εταιρείες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα αιτήματα μεταφοράς μέσω της εφαρμογής της WhatsApp και στη συνέχεια να εισαγάγουν εκεί την προσφορά τους. Εάν ο αποστολέας συμφωνήσει με την προσφορά, ο μεταφορέας θα ενημερωθεί και όλες οι σχετικές με τη μεταφορά πληροφορίες και έγγραφα θα αποσταλούν αυτόματα σε αυτόν.

Εμείς, πάντως, να σημειώσουμε πως ανάλογης μορφής και σκοπού πλατφόρμες έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς σε διάφορες χώρες, όπως και στην Ελλάδα για αναζήτηση μεταφορικών μέσων σε σχέση με τα μεταφερόμενα εμπορεύματα, οι οποίες, όμως, δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και κάποιες τέτοιες πλατφόρμες χάθηκαν μη μπορώντας να επιβιώσουν. Αιτία της μη βιωσιμότητας το «ποικιλόμορφο» κόστος της μεταφοράς και ο ανταγωνισμός με έναν παρεμβαλλόμενο καταιγισμό προσφορών, σε σημείο να προκαλείται σύγχυση για όσους τουλάχιστον από τους αποστολείς εμπορευμάτων δεν διέθεταν εμπειρία μεταφορών.

PreviousNext