Τροχοί & TIR

Ο έλεγχος της Εσωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό

Με απόφαση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανατίθεται στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» η αρμοδιότητα για τη λειτουργία της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Ο.) στο τμήμα απ
Δευτέρα 26/02/2024 - 13:40
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Με απόφαση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανατίθεται στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» η αρμοδιότητα για τη λειτουργία της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Ο.) στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) έως τον Α/Κ Κ12 (σύνδεση με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών) καθ΄ όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.

Στη λειτουργία της οδού περιλαμβάνεται ο έλεγχος κυκλοφορίας στην ανοικτή οδό και στη σήραγγα καθώς και στους κόμβους και στους κλάδους αυτών, η διενέργεια περιπολιών ασφαλείας, η διάθεση μηχανημάτων έργου και η παροχή συνδρομής προς τις Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών για τη διαχείριση κυκλοφορίας με συμβατικά και τηλεματικά μέσα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και γενικά, κάθε αναγκαία ενέργεια για την εύρυθμη, ομαλή και ασφαλή λειτουργία της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Ο. από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) έως τον Α/Κ Κ12 (σύνδεση με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών)» κατά το διάστημα που θα εκτελούνται οι εργασίες του flyover ώστε να εκκαθαρίζονται τάχιστα τα συχνά συμβάντα ελάσσονος εμβέλειας που δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση, να απομακρύνονται ακινητοποιημένα οχήματα και εμπόδια που παρακωλύουν την ομαλή κυκλοφορία, να παρέχεται συνδρομή προς τις Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων μείζονος εμβέλειας και γενικότερα να πραγματοποιείται έλεγχος και διαχείριση της κυκλοφορίας με στόχο την μεγιστοποίηση της αξιοποίησης της χωρητικότητας της οδού. 

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο κρίσιμο τμήμα της, επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της αμέσως συνεχόμενης με αυτό Εξωτερικής Περιφερειακής, η οποία περατώνεται στον Ανισόπεδο Κόμβο Κ-5, την ευθύνη και αρμοδιότητα της οποίας -όπως και της συντήρησής της- έχει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Ως εκ τούτου, οι λειτουργικές συνθήκες των δύο αυτών συνεχόμενων και λειτουργικά αλληλοεξαρτώμενων τμημάτων οδού, επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν ενιαία, ώστε κατά τη διάρκεια της εργοταξιακής εγκατάστασης του έργου αναβάθμισης της πρώτης, και κυρίως κατά την εκδήλωση εκτάκτων συμβάντων, να μειώνονται οι συνέπειες στους μετακινούμενους διαμέσου της δεύτερης, από και προς τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. 

 

PreviousNext