Τροχοί & TIR

Οι απαγορεύσεις φορτηγών στη Γερμανία Ιούλιο – Αύγουστο

Ξεκινούν από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την 31η Αυγούστου 2021 οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία φορτηγών πάνω από 7,5 τόνους στη Γερμανία. Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα Σάββατα από τις 7
Δευτέρα 28/06/2021 - 16:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκινούν από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την 31η Αυγούστου 2021 οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία φορτηγών πάνω από 7,5 τόνους στη Γερμανία.

Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα Σάββατα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και τις Κυριακές από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 10 το βράδυ. Οι ίδιες ώρες απαγόρευσης της Κυριακής ισχύουν και για τις δημόσιες αργίες.

Εξαιρούνται των παραπάνω απαγορεύσεων:

- Φορτηγά με φορτία που παρελήφθησαν από σιδηροδρομικό σταθμό ή παραδίδονται σε αυτόν.

- Φορτηγά με φορτία που παρελήφθησαν από λιμάνι, εφόσον ο παραλήπτης δεν απέχει περισσότερο από 150 χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Εξαιρούνται, επίσης, φορτηγά που μεταφέρουν φρέσκο γάλα, τυρί, κρέατα, ψάρια και ευαλλοίωτα φρούτα και λαχανικά.

Ομοίως, εξαιρούνται οχήματα παροχής οδικής βοήθειας, μεταφοράς κυψελών μελισσών. Δεν ισχύουν απαγορεύσεις οχημάτων μεταφοράς υγειονομικού υλικού για τον Covid-19.

Ειδικές άδειες εξαίρεσης μπορεί να χορηγηθούν κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου προς την αστυνομία ελέγχου αυτοκινητόδρομων της περιοχής όπου βρίσκεται το συνοριακό σημείο εισόδου του φορτηγού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.bmvi.de

PreviousNext