Τροχοί & TIR

Οι Μεταφορές από και προς Ισραήλ. Πού και πώς συνεχίζονται

Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες Logistics ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στις αποστολές φορτίων, αλλά και διακοπές μεταφορών από και προς το Ισραήλ. Οι εταιρείες DSV, MAERSK, MSC, FedEx, UP
Τετάρτη 11/10/2023 - 10:36
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Port of Haifa | Το λιμάνι της Haifa συνεχίζει τη λειτουργία του, όμως η οδική προσέγγισή του είναι σχεδόν αδύνατη
φωτό: Port of Haifa | Το λιμάνι της Haifa συνεχίζει τη λειτουργία του, όμως η οδική προσέγγισή του είναι σχεδόν αδύνατη

Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες Logistics ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στις αποστολές φορτίων, αλλά και διακοπές μεταφορών από και προς το Ισραήλ.

Οι εταιρείες DSV, MAERSK, MSC, FedEx, UPS κ.α. προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το προσωπικό τους που εργάζεται στο Ισραήλ είναι ασφαλές και ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Για τις αερομεταφορές έγινε γνωστό ότι οι αεροπορικές εταιρείες που συνεχίζουν δραστηριότητα είναι η Israel Airlines και Arkia Israeli Airlines. Επίσης, πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ben Gurion του Ισραήλ συνεχίζουν (τουλάχιστον μέχρι χθες), η TAROM, η Ethiopian Airlines, η European Air Transport, αλλά και η British Airways. Για την τελευταία υπήρξαν πληροφορίες ότι οι πτήσεις της αφορούσαν μόνο επαναπατρισμό Βρετανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών υπηκόων.

Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τόσο των επιβατικών όσο και των εμπορευματικών (cargo) αεροσκαφών. Διεκόπησαν, επίσης, οι πτήσεις των αεροσκαφών cargo της FedEx και της UPS.

Τέλος, η MAERSK ανακοίνωσε ότι τα πλοία της που κατευθύνονται στα λιμάνια Ashdod και Haifa συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.

Οι οδικές μεταφορές

Νωρίτερα σήμερα, 11/10/23, το πρωί ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε διακοπές συγκοινωνιών τόσο προς τη Λωρίδα της Γάζας όσο και προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται οδικές μεταφορές προς τις περιοχές Netivot, Sderotκαι Ofakim, ενώ διακόπηκε η συγκοινωνία και μεταξύ των ευρύτερων περιοχών Ashkelon και Beersheba τόσο για οχήματα όσο και για τρένα.

Σημειώνεται ότι η πόλη Beersheba βρίσκεται στο κέντρο του Ισραήλ και από αυτή διέρχονται κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν ανατολικά προς Ιορδανία και Συρία και δυτικά προς το Ισραηλινό λιμάνι Ashkelon.

PreviousNext