Τροχοί & TIR

Ολλανδία: Τρία χρόνια αναβολή στην κυκλοφορία των 25μετρων

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τριετή αναβολή της κυκλοφορίας των 25μετρων συρμών ανακοίνωσε η υπουργός Μεταφορών της Ολλανδίας, Cora van Nieuwenhuizen (φωτό). Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη
Τρίτη 27/04/2021 - 11:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τριετή αναβολή της κυκλοφορίας των 25μετρων συρμών ανακοίνωσε η υπουργός Μεταφορών της Ολλανδίας, Cora van Nieuwenhuizen (φωτό).

Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Μεταφορών και Logistics της Ολλανδίας (TLN), η πρόεδρος της οποίας Elisabeth Post χαρακτήρισε την απόφαση βαρύ χτύπημα που έρχεται, σε αντίθεση με τους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι ο Κλάδος των Logistics θα υποστεί ζημία 750 εκ. ευρώ από τη μη χρήση των 25μετρων συρμών στη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια η ολλανδική κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη δοκιμαστική κυκλοφορία των 25μετρων συρμών, όπως συμβαίνει και με τις γειτονικές χώρες του Βελγίου και ης Γερμανίας, αναμένοντας την έγκριση για χορήγηση αδειών κυκλοφορίας χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς.

Αντί αυτού, ήλθε η ανακοίνωση της υπ. Μεταφορών για τριετή αναστολή, μια απόφαση που ήρθε να ικανοποιήσει τα συνδικάτα των οδηγών και πολλών αυτοκινητιστών μικρών μεταφορικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως οι 25μετροι συρμοί, ανάλογα με τον συνδυασμό τους δίνουν 35% μέχρι 50% επιπλέον χώρο φόρτωσης και μειώνουν τα δρομολόγια κατά 33%, μειώνοντας ταυτόχρονα και τις εκπομπές ρύπων κατά 27%.

Η μείωση, όμως, των δρομολογίων δεν βρίσκει σύμφωνους τους οδηγούς ούτε και τους μικρούς μεταφορείς. Και οι δύο αυτές κατηγορίες επαγγελματιών είχαν ζητήσει την αναβολή της ελεύθερης χορήγησης αδειών κυκλοφορίας για τα 25μετρα και, προφανώς, το αίτημά τους έγινε αποδεκτό.

PreviousNext