Τροχοί & TIR

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης αποκατάστασης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

"Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες επισκευής της πρώτης φάσης αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Ενισχύθηκε τοπικά το σημείο με τη μεγάλη ρωγμή του 6ου προβόλου με οπλι
Δευτέρα 27/03/2023 - 11:32
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

"Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες επισκευής της πρώτης φάσης αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Ενισχύθηκε τοπικά το σημείο με τη μεγάλη ρωγμή του 6ου προβόλου με οπλισμό και ενέματα με χρήση ειδικών υλικών και για την προστασία των τενόντων", δήλωσε ο Γ. Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για την πρώτη φάση αποκατάστασης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και πρόσθεσε:

"Προχωράμε στη δεύτερη και πιο δύσκολη φάση των επισκευών, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η επιθεώρηση όλων των τενόντων της Γέφυρας στο κρίσιμο τμήμα της προβολοδόμησης.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους και την αρμόδια διεύθυνση, είμαστε εντός του χρονικού προγραμματισμού των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της επισκευής, με τον όρο ότι δεν θα εντοπιστεί άλλη σημαντική ζημιά που θα χρειαστεί περεταίρω χρόνο για την επισκευή".

Οικονομική επιβάρυνση των πολιτών της περιοχής λόγω των εργασιών συντήρησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού διερευνά το μέγεθος της οικονομικής επιβάρυνσης που υφίστανται οι πολίτες της περιοχής, λόγω των εργασιών συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής στην οποία οι πολίτες θα καταχωρούν τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε να καταστούν δικαιούχοι αποζημίωσης.

Στόχος σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ασφάλεια και η ουσιαστική στήριξη όλων των πληττόμενων πολιτών.

PreviousNext