Τροχοί & TIR

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δοκιμών αυτόνομων λεωφορείων MAN

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα @CITY της MAN Buses που αφορά στην αυτόνομη (χωρίς οδηγό) κυκλοφορία αστικών λεωφορείων εντός πόλεων. Για το συγκεκριμένο έργο συνεργάστηκαν 14 εταιρείες παροχή
Τρίτη 05/07/2022 - 10:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα @CITY της MAN Buses που αφορά στην αυτόνομη (χωρίς οδηγό) κυκλοφορία αστικών λεωφορείων εντός πόλεων.

Για το συγκεκριμένο έργο συνεργάστηκαν 14 εταιρείες παροχής εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών για διάστημα 48 μηνών στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες δοκιμές στο κέντρο δοκιμών του Aldenhoven.

Οι συνεργάτες της ΜΑΝ έχουν αναπτύξει συστήματα ικανά να παρέχουν ασφάλεια κατά την κίνηση του λεωφορείου, όταν αυτό εκτελεί μια διαδρομή σε αστική γραμμή. Ένα πλήθος αισθητήρων και ραντάρ παρακολουθούν με ακρίβεια χιλιοστών του δευτερολέπτου τον περιβάλλοντα χώρο, ξεχωρίζουν κινητά και στατικά αντικείμενα, υπακούουν στα φανάρια και στα σήματα, παρακολουθούν την κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών και κάθε άλλου οχήματος μεταφέροντας συνεχώς πληροφορίες σε ένα πανίσχυρο επεξεργαστή, ο οποίος είναι αυτός που με τις εντολές του κατευθύνει το λεωφορείο στη γραμμή του δρομολογίου, φροντίζει για την ασφαλή αλλαγή των λωρίδων κυκλοφορίας και για την ασφαλή προσέγγιση στις στάσεις, την επι-αποβίβαση των επιβατών, την αναχώρηση από τις στάσεις κ.α.

«Η αυτοματοποιημένη οδήγηση αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην κινητικότητα των πόλεων στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος, Walter Schwertberger και αναφέρθηκε στα οφέλη της αυτόνομης οδήγησης με κυριότερα την ασφάλεια (αποφυγή ατυχημάτων εξαιτίας «ανθρώπινου λάθους»), την οικονομία κ.α.

PreviousNext