Τροχοί & TIR

Παράταση ορίου ηλικίας απόσυρσης για ταξί και τουριστικά λεωφορεία

Νέα παράταση ορίων ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία οχημάτων των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, ειδικών τουριστικών λεωφορείων και επιβατηγών δημόσιας χρήσης «ΤΑΞΙ» προβλέπεται στο σχέδιο
Δευτέρα 04/12/2023 - 17:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα παράταση ορίων ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία οχημάτων των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, ειδικών τουριστικών λεωφορείων και επιβατηγών δημόσιας χρήσης «ΤΑΞΙ» προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του υπ. Εθνικής Οικονομίας που αναρτήθηκε προς διαβούλευση με τίτλο «Οργανωτικές και Διαδικαστικές Διατάξεις για την Ανάπτυξη, Παρεμβάσεις για την Ενίσχυση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι για τα ΕΔΧ (ταξί) που το ισχύον όριο απόσυρσης από την κυκλοφορία συμπληρώνεται από 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30ή Απριλίου 2024, αυτό το όριο απόσυρσης από την κυκλοφορία των επιβατηγών δημόσιας χρήσης οχημάτων «ΤΑΞΙ» αναστέλλεται έως και την 30ή Απριλίου 2024.

Για τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης των οποίων το ισχύον όριο συμπληρώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023, το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία αναστέλλεται έως και την 30 Απριλίου 2024.

Επίσης, το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των αστικών, ημιαστικών και υπεραστικών λεωφορείων των φορέων παροχής του συγκοινωνιακού έργου που το ισχύον όριο συμπληρώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023, αυτό αναστέλλεται ως και την 30η Απριλίου 2024.

PreviousNext