Τροχοί & TIR

Πελοπόννησος, Ιόνια Οδός και άλλα κομμάτια προστέθηκαν στις απαγορεύσεις των φορτηγών

Πριν ακόμη συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (16 Μαΐου) τα ασφαλιστικά μέτρα του ΠΣΧΕΜ για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στο παράπλευρο και το «παραλλαγμένο» (ΠΕΟ) οδικό δίκτυο,
Παρασκευή 12/05/2017 - 16:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Πριν ακόμη συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (16 Μαΐου) τα ασφαλιστικά μέτρα του ΠΣΧΕΜ για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στο παράπλευρο και το «παραλλαγμένο» (ΠΕΟ) οδικό δίκτυο, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε σε μια νέα απόφαση με την οποία προσθέτει νέα μεγάλα κομμάτια αυτοκινητόδρομων στις απαγορεύσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα για τα φορτηγά.

Οι αλλαγές αυτές με τα νέα κομμάτια απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών έχουν ως εξής.

  • Μέχρι τώρα, στο ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων το κομμάτι Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).

Με τη νέα απόφαση το κομμάτι αυτό επιμηκύνεται και φτάνει μέχρι τη Λεπτοκαρυά, ως εξής:

Στην ίδια περίπτωση στο ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα προστίθεται στις απαγορεύσεις και το κομμάτι:

Στην Ιονία Οδό στο τμήμα από τη (Χ.Θ. 10+872) έως τον Α.Κ. Αμφιλοχίας (Χ.Θ. 106+197), από τη {Χ.Θ. 134+435 (Σελάδες)} έως τη {Χ.Θ. 187+950 (Πέρδικα)} και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Επίσης στα ρεύματα εξόδου περνάει τώρα στις απαγορεύσεις και η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στον  αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη.

Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) και στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).

  • Το κομμάτι Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχή Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι), αλλάζει και πλέον περιλαμβάνει και την ΠΕΟ Λεπτοκαρυάς-Ευαγγελισμού. Συγκεκριμένα στη νέα απαγόρευση στα ρεύματα εισόδου στα αστικά κέντρα τα απαγορευμένα κομμάτια είναι:

Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας, από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) και στην Π.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς - Ευαγγελισμού (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).

Επίσης στο ρεύμα εισόδου περνάει στην απαγόρευση και το κομμάτι:

Στην Ιονία Οδό στο τμήμα από τη {Χ.Θ. 187+950 (Πέρδικα)} έως τη {Χ.Θ. 134+435 (Σελάδες)} και τον Α.Κ. Αμφιλοχίας (Χ.Θ. 106+197) έως τη (Χ.Θ. 10+872) και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου.

Στην Πελοπόννησο και στα ρεύματα εισόδου περνάει τώρα απαγόρευση για τα φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο και από τη Σπάρτη έως το Λεύκτρο.

Θερινή Περίοδος

Στη καλοκαιρινή περίοδο, μέχρι πρότινος ίσχυε μεταξύ άλλων και η απαγόρευση στο κομμάτι στο τμήμα από την κάτω διάβαση περιοχή Σκοτίνα Πιερίας (Χ.Θ. 410) μέχρι και την Λάρισα (Χ.Θ. 365+400). Αυτό τώρα, αλλάζει και η απαγόρευση ισχύει από την κάτω διάβαση περιοχή Σκοτίνα Πιερίας (Χ.Θ. 410) μέχρι και την Λάρισα (Χ.Θ. 365+400). Στο κομμάτι αυτό η απαγόρευση ισχύει κάθε Κυριακή από 16:00 μέχρι 23:00.

Τα πρόστιμα

Με όμοια απόφαση του υπ. Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για τους παραβάτες των παραπάνω απαγορευτικών μέτρων  επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις ως εξής:

- Στον ιδιοκτήτη του φορτηγού 600 ευρώ,

 - Στο οδηγό 400 ευρώ,

- Στον υπεύθυνο φόρτωσης 600 ευρώ.

 

PreviousNext