Τροχοί & TIR

Περισσότερα φορτία εξαγωγής

Συνεχίζεται και φέτος η αυξητική πορεία στις εξαγωγές νωπών προϊόντων εξασφαλίζοντας τακτικά φορτία για τους διεθνομεταφορείς με τους περισσότερους προορισμούς να βρίσκονται σε χώρες της Ε.Ε. Σύμφων
Τετάρτη 05/09/2018 - 10:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζεται και φέτος η αυξητική πορεία στις εξαγωγές νωπών προϊόντων εξασφαλίζοντας τακτικά φορτία για τους διεθνομεταφορείς με τους περισσότερους προορισμούς να βρίσκονται σε χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών Incofruit-Hellas Α.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι  εξαγωγές φρούτων και λαχανικών εμφανίζουν αύξηση 21,2% σε αξία, στα 566,4 εκατ. ευρώ, και 12,9% σε όγκο, στους 834,9 χιλ. τόνους.

Αλλά και το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς αναμένεται να δώσει στα φορτηγά περισσότερα φορτία σε σχέση με πέρυσι καθώς εκτιμάται βάσει προσωρινών στοιχείων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το ποσοστό αύξησης των εξαγωγών θα κυμανθεί στο +5%.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε αξία, αλλά και σε όγκο εξαγωγών σημειώθηκε στα ακτινίδια (+87,8%) και ακολούθησαν άλλα χειμερινά φρούτα. Κυριότεροι προορισμοί η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ρουμανία κ.α.

PreviousNext